Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται μέσα σε έναν φαύλο κύκλο απώλειας και λήψης κιλών χωρίς να καταφέρνουν να βρουν μια ισορροπία στο σώμα και στην ψυχολογία τους. Βέβαια, η επιστήμη έχει ήδη αποφανθεί σχετικά με το ποια είναι η πιο αποτελεσματική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Έτσι, ο Δημήτρης Οικονομάκης πήρε αυτήν τη γνώση και την εναπόθεσε στο πρόγραμμα διατροφής MyFlex.

Τι κάνει το πρόγραμμα MyFlex να ξεχωρίζει; 

Δύο είναι οι πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα αδυνατίσματος. Ο πρώτος είναι η ευέλικτη διατροφή. Πρόκειται για μία αξιόλογη μέθοδο διατροφής, αφού επικεντρώνεται όχι στις θερμίδες αλλά στα μακροθρεπτικά συστατικά που προσφέρει κάθε τροφή στον ανθρώπινο οργανισμό. Με άλλα λόγια, τα ποσοστά των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων που λαμβάνει καθημερινά ο κάθε οργανισμός είναι που μετράνε, ώστε να τρέφεται σωστά, να λειτουργεί αποδοτικά και να καίει το λίπος που δεν έχει πια ανάγκη. Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως χρειάζονται και τα τρία αυτά μακροθρεπτικά συστατικά για να ζήσουν. Αυτό που διαφέρει όμως στον καθένα είναι οι ποσότητες. Σε αυτό το σημείο έρχεται ο δεύτερος πυλώνας του προγράμματος: η εξατομίκευση.

Η ομάδα του πιστοποιημένου διαιτολογικού γραφείου δημιουργεί ένα ακριβές προφίλ για τον κάθε πελάτη της, με πληροφορίες σχετικά με την τωρινή φυσική του κατάσταση, τους στόχους του, το ύψος, το βάρος, το ιατρικό ιστορικό, και βρίσκει με επιστημονικό τρόπο τα ποσοστά μακροθρεπτικών συστατικών που απαιτεί ο συγκεκριμένος οργανισμός για να λειτουργεί στο έπακρο. Οι αριθμοί αλλάζουν για τον κάθε άνθρωπο, και για αυτό είναι απαραίτητο το κάθε πλάνο διατροφής να είναι μοναδικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε οργανισμού. Για παράδειγμα, το ποσοστό πρωτεΐνης ενός ατόμου που αποσκοπεί στην αύξηση μυϊκής μάζας θα είναι πολύ μεγαλύτερο από κάποιον άλλον που θέλει να βάλει βάρος.

Γιατί είναι πιο εύκολο να ακολουθήσει κάποιος ένα πλάνο διατροφής MyFlex;

Πέρα από τις ανάγκες του οργανισμού, οι διατροφολόγοι του MyFlex λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις γευστικές προτιμήσεις και τα γούστα των πελατών τους όταν σχεδιάζουν τα εξατομικευμένα πλάνα διατροφής. Φροντίζουν όλα τα γεύματα να ικανοποιούν το μάτι, το μυαλό, το στομάχι αλλά και το πορτοφόλι των αποδεκτών τους. Τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ σνακς και συμπληρώματα διατροφής από το Flexstores προσφέρουν άπειρες επιλογές για τη δημιουργία γευμάτων ή έτοιμες τροφές που μπορεί να απολαύσουν όλοι χωρίς καμία ενοχή. Έτσι, ο κόσμος συνειδητοποιεί έμπρακτα ότι τόσο η υγιεινή διατροφή όσο και οι δίαιτες δε θα έπρεπε ποτέ να είχαν συνδεθεί με άνοστα, βαρετά και μικρά πιάτα.

Τέλος, οι διαιτολόγοι του MyFlex δε χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν στους πάντες ότι δεν υπάρχουν κακές τροφές και δεν καταστρέφεται καμία πρόοδος όταν κάποιος φάει γρήγορο και υπερ-επεξεργασμένο φαγητό. Οι επισκέψεις στα γραφεία αλλά και στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, οι οποίες βρίσκονται ψηλά στο διαδίκτυο χάρη στις ενέργειες digital marketing της εταιρείας Lithos Digital, του MyFlex εξοπλίζουν τους ενδιαφερόμενους με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την κατεύθυνση προς τη διατροφική ελευθερία και τη δημιουργία μιας σχέσης αγάπης και σεβασμού με το σώμα τους.