Να αφαιρέσουν την κινεζική εφαρμογή TikTok από τις συσκευές τους ζήτησε από τους υπαλλήλους της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε συνέτευξη τύπου που παραχώρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά, Τιερί Μπρετόν, ανέφερε ότι η Ε.Ε. εστιάζει στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, απέφυγε να αναφέρει όμως  εάν υπήρξαν περιστατικά που αφορούσαν το TikTok.

Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν όλο και περισσότερο από τα στοιχεία ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας βοηθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα και τις υπηρεσίες πληροφοριών του στη συλλογή τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων σε όλο τον κόσμο – με ιδιαίτερη έμφαση σε υψηλής αξίας πολιτικούς στόχους και στόχους ασφαλείας.

Ανώτερος αξιωματούχος είπε στο POLITICO ότι το πρωί της Πέμπτης δόθηκε εντολή σε όλο το προσωπικό να αφαιρέσει το TikTok από τις επίσημες συσκευές του και ότι πρέπει επίσης να αφαιρέσει την εφαρμογή από τις προσωπικές του συσκευές, εάν έχει εγκαταστήσει εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία.

Εναλλακτικά, τα μέλη του προσωπικού μπορούν να διαγράψουν εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία από τα προσωπικά τους τηλέφωνα, εάν επιμένουν να διατηρήσουν το TikTok.

«Για να προστατεύσει τα δεδομένα της Επιτροπής και να αυξήσει την κυβερνοασφάλειά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή TikTok σε εταιρικές συσκευές και προσωπικές συσκευές που είναι εγγεγραμμένες στην υπηρεσία φορητών συσκευών της Επιτροπής», ανέφερε το email που στάλθηκε στο προσωπικό το πρωί της Πέμπτης.

Οι υπάλληλοι πρέπει να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο «το συντομότερο δυνατό» και πριν από τις 15 Μαρτίου. «Από τις 15 Μαρτίου, οι συσκευές με εγκατεστημένη την εφαρμογή θα θεωρούνται μη συμβατές με το εταιρικό περιβάλλον», έγραφε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.