Η γνωστή εταιρεία γυναικείων εσωρούχων, Victoria’s Secret, κυκλοφόρησε ένα νέο είδος σουτιέν, το οποίο είναι κατασκευασμένο από υλικά τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν και να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων σουτιέν, όταν έρθει η ώρα να πεταχτεί.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία στοχεύει στο να κάνει ένα βήμα μπροστά στην επίλυση του προβλήματος που δημιουργούν τα απορρίματα υφασμάτων και τα εσώρουχα αποτελούν μεγάλη πηγή αυτού του προβλήματος, καθώς πετιούνται συχνότερα στα σκουπίδια στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους και σπάνια ανακυκλώνονται.

Το προϊόν, που ονομάζεται Forever Bra, έχει μαξιλαράκια κατασκευασμένα από ύφασμα φυτικής προέλευσης που είναι πιο εύκολο να ανακυκλωθεί συγκριτικά με συνθετικά όπως ο πολυεστέρας,  που προέρχονται από πετρέλαιο. Οι πελάτες της Victoria’s Secret μπορούν να πάνε τα σουτιέν πίσω σε οποιοδήποτε κατάστημα στις ΗΠΑ και τα μαξιλαράκια θα αφαιρεθούν για ανακύκλωση.

Εν συνεχέια, η εταιρεία θα προχωρά στη συλλογή, ταξινόμηση και αποσυναρμολόγηση των σουτιέν πριν τα στείλει στην Unifi, μια εταιρεία καινοτομίας και ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Τα σουτιέν που είναι ακόμα σε καλή κατάσταση θα στέλνονται για δωρεά αντί για ανακύκλωση.

Αν και το προϊόν αποτελέι ένα βήμα προς τα εμπρός για τη μάρκα, όσον αφορά τη δημιουργία πιο βιώσιμων εσωρούχων, – τα οποία οι καταναλωτές είναι πιο απρόθυμοι να αγοράσουν μεταχειρισμένα – υπάρχουν στοιχεία του Forever Bra, όπως τα κουμπώματα, τα οποία δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Αυτά τα κομμάτια, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δομή του προϊόντος και είναι κατασκευασμένα κυρίως από μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού και μετάλλου, παραμένουν η πιο δύσκολη πτυχή της δημιουργίας σουτιέν που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Στην περίπτωση του Forever Bra, αυτά τα υλικά θα αποσυναρμολογούνται από τα σουτιέν πριν από την ανακύκλωση και θα στέλνονται σε ένα σύστημα όπου τα υλικά καίγονται για τη συλλογή ατμού για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η Victoria’s Secret είπε ότι ενώ τα μαξιλαράκια είναι το μόνο ανακυκλώσιμο στοιχείο του Forever Bra θα συνεχίσει να εργάζεται για καινοτομίες και σε άλλα υλικά.