Ανείπωτη είναι η θλίψη στην τοπική κοινότητα της Σύρου, από τον θάνατο ενός 28χρονου ποδοσφαιριστή.

Ο 28χρονος έφυγε από ανακοπή την Δευτέρα το βράδυ, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου του.

Την Κυριακή το πρωί, ο 28χρονος Κωνσταντίνος, ένιωσε μία ξαφνική αδιαθεσία, και αμέσως κάλεσε την μητέρα του στο τηλέφωνο, να πάει να τον πάρει να πάνε στο νοσοκομείο. Οι δυο τους πήγαν μαζί στο νοσοκομείο όπου του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. Συγκεκριμένα, έγινε ακτινογραφία, γενική αίματος και καρδιογράφημα. Κατά τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι γιατροί τον άφησαν να φύγει από το νοσοκομείο δίνοντάς του ένα σκεύασμα για την αναπνοή, και λέγοντάς του ότι ίσως πρόκειται για κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Το παιδί ωστόσο συνέχιζε να νιώθει άσχημα, δεν μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ από τον βήχα τον οποίο είχε. Το πρωί η μητέρα του αποφάσισε να κλείσει ένα ραντεβού με πνευμονολόγο. Ο πνευμονολόγος τους παρέπεμψε στον καρδιολόγο, ο οποίος τον είχε εξετάσει και παλαιότερα χωρίς ωστόσο να του βρει κάποιο πρόβλημα στην καρδιά.

Ο 28χρονος συνέχιζε να μην αισθάνεται καλά και να έχει ταχυκαρδία και ο γιατρός τους είπε να πάνε αμέσως στο νοσοκομείο.

Εκεί λοιπόν ο νεαρός δεν άντεξε, στην διαδρομή λιποθύμησε. Η μητέρα του, μη ξέροντας τι να κάνει κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο με τη σειρά του καθυστέρησε.

«Κατ΄ εμέ το παιδί χάθηκε άδικα από αβλεψία των γιατρών»

Ο πατέρας του 28χρονου, Χρήστος Φελουτζής, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το τραγικό περιστατικό και τον θάνατο του γιου του.

«Ήθελα να το πολεμήσω όσο μπορώ, γιατί είναι κρίμα ένα νέο παιδί που θα ξεκινούσε τη ζωή του, να χαθεί τόσο άδικα. Γιατί κατ΄ εμέ το παιδί χάθηκε άδικα από αβλεψία των γιατρών. Το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει, αφού το έστειλαν για ακτινογραφία που είναι στα 30 μέτρα από τα εξωτερικά, και δεν μπορούσε να περπατήσει καλά καλά για να πάει να βγάλει ακτινογραφία», είπε αρχικά.

«Το παιδί στο σπίτι δεν μπορούσε να κοιμηθεί από τον βήχα και τις ενοχλήσεις, δεν ένιωθε καλά. Είχε δυσφορία στην αναπνοή του. Τα νοσοκομεία στην επαρχία έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, αυτό μας δείχνει αυτή η περίπτωση. Από αυτό που μας είπαν αναφορικά με την αιτία θανάτου, ήταν από πνευμονική εμβολή, αλλά περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις, που έχουν σταλεί στην Αθήνα», συμπλήρωσε ο κ. Φελουτζής.

«Θα κινηθώ νομικά, πρέπει να σώσουμε και άλλα παιδιά. Είναι δυνατόν αυτό που έχει γίνει; Αθλητές παιδιά, που προσέχουν την υγεία τους να παθαίνουν καρδιακές προσβολές; Είχαμε πάει σε 3 γιατρούς. Η δυσφορία ξεκίνησε από την προηγούμενη Πέμπτη, δεν έπινε, δεν κάπνιζε, είχε κάνει πριν από έναν μήνα όλες τις εξετάσεις με την ομάδα που έπαιζε και είχαν βγει καλές. Πήγαμε σε πνευμονολόγο, μας έστειλε σε καρδιολόγο, του είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και να πάει να παίξει και ότι η καρδιά του είναι σαν ταύρου, και αν νιώσει δυσφορία να σταματήσει. Το παιδί πήγε στην προπόνησή του και μετά από 10 λεπτά σταμάτησε γιατί δεν ένιωθε καλά. Πιστεύω ότι το μεγάλο πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που δεν κράτησαν το παιδί στο νοσοκομείο όταν είχε αυτές τις ενοχλήσεις», είπε κλείνοντας.