Μια πλαστή επιστολή με το όνομα του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κώστα Τασούλα ως αποστολέα προκάλεσε ένα μικρό πανικό ανάμεσα στους βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, στην επιστολή αυτή ο υπογράφων τους ζητούσε να του καταθέσουν τις προτάσεις τους για την επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή –η οποία εστάλη με φάκελο αλληλογραφίας- ανέφερε ότι υπήρχαν αδιάθετα χρήματα και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν  «σε πολιτιστικούς ή άλλους συλλόγους της εκλογικής σας περιφέρειας».

Παρά το γεγονός ότι από το περιεχόμενο της επιστολής θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί τη μη γνησιότητά της, κάποιοι βουλευτές έσπευσαν στον γραφείο του προέδρου της Βουλής για να υποβάλλουν τα αιτήματά τους.

Ολόκληρο το κείμενο της fake επιστολής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στα πλαίσια που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής έχω ήδη αξιοποίηση μέχρι στιγμής ένα εκατομμύριο ευρώ από τον προϋπολογισμό μας για την κάλυψη των αναγκών του έργου πολιτιστικών συλλόγων της εκλογικής μου περιφέρειας.

Επειδή υπάρχουν ακόμα οικονομικά διαθέσιμα θα ήθελα να αποστείλετε ΑΜΕΣΑ στον διευθυντή του γραφείου μου κύριο Βασίλη Νταβώνη και στον στενό μου συνεργάτη γενικό γραμματέα της Βουλής κύριο Γιώργο το Μυλωνάκη (κυρία Θεοδώρα Πετρούλα) εντός των 10 προσεχών ημερών τις ιεραρχημένες σας προτάσεις για την αξιοποίηση σχετικών κονδυλίων σε πολιτιστικούς ή άλλους συλλόγους της εκλογικής σας περιφέρειας, ενόψει μάλιστα των επικείμενων εθνικών εκλογών Θα προσπαθήσουμε με τους συνεργάτες μου να ικανοποιήσουμε σε λογικά πλαίσια της πρότασή σας αποφεύγοντας κάθε υπόνοια διάκρισης.

Κωνσταντίνος Τασούλας».