Οι τρεις κόρες του ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων Malcolm X σχεδιάζουν να μηνύσουν την αστυνομία της Νέας Υόρκης μαζί με διάφορες άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, ισχυριζόμενες την εμπλοκή τους στη δολοφονία του πατέρα τους, κατά την 58η επέτειο του θανάτου του.

Η Ilyasah, 60 ετών, η Attallah, 64 ετών, και η Qubilah Shabazz, 62 ετών, ισχυρίζονται πώς τα στοιχεία που σχετίζονται με τη δολοφονία του Malcolm X το 1965 «αποκρύφτηκαν με δόλο» από τις αρχές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, την υπόθεσή τους ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων Ben Crump, με τον οποίο έχουν μακροχρόνια συνεργασία.Ο Crump, μαζί με τον συνεργάτη του Ray Hamlin, σχεδιάζει να μηνύσει την αστυνομία της Νέας Υόρκης μαζί με διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες εκ μέρους των θυγατέρων, ισχυριζόμενος την εμπλοκή τους στη δολοφονία.

Ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι ομοσπονδιακές και κυβερνητικές υπηρεσίες της Νέας Υόρκης, όπως η αστυνομία της Νέας Υόρκης, το FBI και η CIA, στη δολοφονία του έχουν αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την Τρίτη συμπληρώνονται 58 χρόνια από τον θάνατο του ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Malcolm X, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ηλικία 39 ετών μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του και ενώ μιλούσε στο Audubon Ballroom, δεχόμενος 21 πυροβολισμούς από διάφορους άνδρες.

Εκείνη την εποχή, οι υπηρεσίες είχαν πρόσβαση σε πραγματικά στοιχεία που αθώωναν τα άτομα που καταδικάστηκαν άδικα για εγκλήματα που συνδέονται με τη δολοφονία του και τα οποία ο Crump ισχυρίζεται ότι απέκρυψαν από την οικογένεια του Malcolm X.