Η συλλογή τίτλων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς για τον Ολυμπιακό που έφτασε αισίως τα 4 τρόπαια (1 πρωτάθλημα, 2 κύπελλα και 1 σούπερ καπ) από τη στιγμή που επέστρεψε στα δρώμενα του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό 6-0 στους τελικούς που έχει παίξει ως τώρα.

Όμως τίτλους είχε ξαναπάρει δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ο τρόπος που φτάνει σε αυτούς. Παίζοντας μπάσκετ βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρα των φίλων του, των προέδρων του, ακόμα και των ίδιων των πρωταγωνιστών των παικτών και του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αυτό το τριήμερο στην Κρήτη οι Ερυθρόλευκοι ήταν λες και μετέφεραν στο Ηράκλειο λίγο από την αύρα του ΝΒΑ All Star που έγινε στη Γιούτα !

Καρφώματα, αιφνιδιασμοί, αυτοματισμοί και τρομερό μπάσκετ με τους αντιπάλους τους (Άρης, Παναθηναϊκός και Περιστέρι) απλά από ένα σημείο και μετά να μην μπορούν να τους παρακολουθήσουν.

Όταν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι πριν από τρία χρόνια, τον Ιανουάριο του 2020 έφερναν πίσω στην ομάδα των κόουτς Μπαρτζώκα, διόρθωσαν μια ανορθογραφία του 2014 στην οποία όμως δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά καθώς ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε παραιτηθεί μετά την επίθεση στην ομάδα από κάποιους οπαδούς, στο πάρκινγ του ΣΕΦ μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Παναθηναϊκό.

Το αν ήταν καλή εκείνη η ομάδα που χτιζόταν φάνηκε από τον τρόπο που κατέκτησε (με 3-0 νίκες στους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό) το πρωτάθλημα του 2015 με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να μην αλλάζει να μην προσθέτει τίποτα στην ομάδα αποθεώνοντας και τον προκάτοχό του για το ρόστερ που είχε χτίσει.

Στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρήκε την ομάδα εκτός ελληνικών διοργανώσεων και στην Ευρωλίγκα δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ, όμως ήδη άρχισε να χτίζει αυτό που ονειρεύονταν οι πρόεδροι και οι φίλοι της ομάδας.

Ένα σύνολο (στην επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη  και του Γιώργου Πρίντεζη) χάρμα ιδέσθαι από φίλους και αντιπάλους.

Σύγχρονο μπάσκετ

Λογικό (και) στην Κρήτη να κερδίσει το καθολικό χειροκρότημα όλων των φιλάθλων όπως το έχει κερδίσει εδώ και μήνες σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης.

Σύγχρονο και θεαματικό μπάσκετ, άμυνα για σεμινάριο, αιφνιδιασμοί, αυτοματισμοί, καρφώματα, κυκλοφορία της μπάλας με κινηματογραφική ταχύτητα.

Ο Αλεκ Πίτερς που επιλέχθηκε από τον προπονητή του να μείνει εκτός στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό μπήκε στον τελικό και είχε 8/11 τρίποντα σαν να μην έλειψε μια μέρα, ξεκάθαρο δείγμα της ΟΜΑΔΑΣ που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους προέδρους στον Πειραιά.

«Όλα τα λεφτά είναι η εμπιστοσύνη» είπε χαρακτηριστικά μετά το φινάλε του τελικού ο Γιώργος Μπαρτζώκας και με μια λέξη τα είπε όλα.

Λίγο πιο δίπλα ο Βασίλης Σπανούλης στη μεγαλύτερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας (πρώτη χρονιά και τελικός κυπέλλου) καμάρωνε την ομάδα στην οποία άφησε το στίγμα του για μια δεκαετία και της άλλαξε – σε μέγιστο βαθμό – την ιστορία.

Ναι έβλεπε έναν Ολυμπιακό ίσως και καλύτερο από αυτόν της εποχής του να παίζει ένα σύγχρονο και συνάμα θεαματικό μπάσκετ.

Η χρονιά είναι ακόμα μεγάλη, όσο και η όρεξη των παικτών των Ερυθρολεύκων.