Ένας τετραψήφιος αριθμός και ένα mail της έσωσαν τη ζωή και την έβγαλαν από την κόλαση. Αποστολέας του mail, μια νεαρή κοπέλα – θύμα των αδίστακτων σωματέμπορων. Παραλήπτρια, η Γεωργία Ταυλάκη, υπεύθυνη της γραμμής επικοινωνίας εμπορίας ανθρώπων, 1109.

Τα όσα διάβασε και άκουσε την έκαναν να ανατριχιάσει.

«Μας έδωσε λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο στο οποίο γινόντουσαν οι δραστηριότητες, μας έδωσε λεπτομέρειες για τους οδηγούς που πηγαινοφέρναν τις κοπέλες στα ραντεβού που γινόντουσαν εκτός ξενοδοχείου».

Αυτή η επικοινωνία έσωσε ακόμη 15 κορίτσια που είχαν μπλεχτεί στα δίχτυα της σπείρας των μαστροπών. Η γυναίκα που ξετύλιξε το κουβάρι της σκοτεινής υπόθεσης μίλησε αποκλειστικά στο MEGA.

«Στη συνέχεια απαντήσαμε στην κοπέλα με mail, της κάναμε πιο διευκρινιστικές ερωτήσεις και μας απάντησε την επόμενη ημέρα, μας έστειλε και κάποιες φωτογραφίες από το site που μπορούσε κάποιος να κλείσει τα ερωτικά ραντεβού».

Το σχέδιο της αστυνομίας & οι συλλήψεις

Αφού χαρτογραφήθηκε πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη έφοδος της αστυνομίας σε τρία ξενοδοχεία, το ένα στη λεωφόρο Συγγρού, που είχε διπλό σκοπό: από τη μία να προστατέψει τα ευάλωτα κορίτσια και από την άλλη τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος.

Αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους πελάτες, πήγαν το βράδυ της Πέμπτης στα δωμάτια των ξενοδοχείων.

Όταν είδαν τις εκδιδόμενες κοπέλες, τους έδωσαν προσημειωμένα  χαρτονομίσματα και αφού τα πήραν, τις προσήγαγαν, ενώ εντοπίστηκαν και οι οδηγοί που τις μετέφεραν στο ξενοδοχείο.

Παράλληλα, έφοδος πραγματοποιήθηκε και στο τηλεφωνικό κέντρο που έκλεινε τα ερωτικά ραντεβού.

«Υπήρξε στενότατη συνεργασία για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης και οι κρατικοί οργανισμοί συνεργάστηκαν στενότατα για την καταπολέμηση αυτού του σοβαρού εγκλήματος που έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε η Patricia Salazar Sanchez, επικεφαλής της αποστολής από την Κολομβία.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, όπως καταγράφεται σε βίντεο ντοκουμέντο, εντοπίστηκαν:

– 19.450 ευρώ και 2.510  δολάρια

– 4 αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης αδικημάτων

– Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα και 16 φυσίγγια

– Ηλεκτρονικοί υπολογιστές

– Καταμετρητής χρημάτων

– Καταγραφικά επιτήρησης

– 16 κινητά τηλέφωνα

Για την πάταξη της εγκληματικής οργάνωσης συνεργάστηκαν τρεις χώρες και δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις.