Έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου να παραταθεί η προσωρινή της κράτηση για δύο ακόμα μήνες άσκησαν οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή.

Η πλευρά Καϊλή ζητά η Ελληνίδα ευρωβουλευτής να επιστρέψει στο σπίτι της δίπλα στο παιδί της με περιοριστικούς όρους.

Ο νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της πελάτισσάς του με τον Αντόνιο Παντσέρι, τον φερόμενο εγκέφαλο της υπόθεσης.

«Σας ζητώ να μην με δικάσετε ως δημόσιο πρόσωπο, αλλά ως μητέρα με παιδί», δήλωσε η Εύα Καϊλή.

Ο Βέλγος δικηγόρος Σβεν Μαρί ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή, με την Εύα Καιλή να δηλώνει αθώα.

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι η υπόθεση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο για την Εύα Καϊλή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες στο μέχρι τώρα κατηγορητήριο εναντίον της για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία προστέθηκε μια ακόμη, αυτή της συμμετοχής σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Συνεχίζει να μιλά για σκευωρία

Η ίδια πάντως συνεχίζει να μιλά για σκευωρία αμφισβητώντας, μεταξύ των άλλων, την αξιοπιστία του Μάριο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει σε βάρος της στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τη βελγική δικαιοσύνη, προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που μέχρι σήμερα υποστήριζε ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα, τώρα αρχίζει να διαφοροποιεί την στάση του. Μετά και την τελευταία ακρόαση τους πάντως στις βελγικές Αρχές, όλοι όσοι έχουν συλληφθεί για το Qatargate παραμένουν στη φυλακή.

«Η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταραμπέλα παραμένουν στη φυλακή: “Ο λόγος του Πάντσερι έγινε λόγος του Ευαγγελίου”», αναφέρει η le Soir, ενώ η TRT DEUTSCH αναφέρει πως «οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι του σκανδάλου διαφθοράς στην ΕΕ παραμένουν στη φυλακή».

Αυτή τη φορά οι συνηγοροι της Εύας Καϊλή σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης για παράτασης της προφυλάκισης της εντός 15 ημερών.