Εκτός τελικού στη Ντόχα έμεινε η Μαρία Σάκκαρη η οποία ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-1) από την Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα και έτσι δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο.

Η Αμερικανίδα έβαλε δύσκολα στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία δεν έπιασε τα συνηθισμένα της στάνταρ απόδοσης και έχασε αρκετά εύκολα το πρώτο σετ. Στη συνέχεια μπόρεσε να ισοφαρίσει, όμως και πάλι, στο τελευταίο σετ η Μαρία έδειχνε να μην μπορεί και έτσι υπέστη τον αποκλεισμό.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με την Πεγκούλα να είναι σαφώς καλύτερη και δείχνει μεγαλύτερη σιγουριά στα χτυπήματά της. Κάτι που της έδωσε το πάνω χέρι φτάνοντας στο μπρέικ και κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για τη συνέχεια. Η Σάκκαρη έδειχνε εκτός ρυθμού και έτσι η Αμερικανίδα έφτασε στο 6-2 για το 1-0.

Τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά στο δεύτερο σετ. Η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε καλύτερο πρόσωπο και το παιχνίδι έγινε πιο αμφίρροπο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κριθεί στις λεπτομέρειες και το μπρέικ που κατάφερε να κάνει η Μαρία στο φινάλε για το 6-4 και την ισοφάριση σε 1-1.

Ωστόσο, στο τρίτο σετ η Πεγκούλα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος. Αρχικά ήρθε το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, με τη Σάκκαρη όμως να απαντά. Η Αμερικανίδα έκανε ξανά μπρέικ και έπειτα κράτησε το σερβίς της. Κάπου εκεί η Μαρία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και έτσι το 6-1 ήρθε φυσιολογικά, για γίνει το τελικό 2-1.