«Βροχή» χειροκροτημάτων περίμενε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη, όπου βρέθηκε με σκοπό να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την χώρα μας, αφού πλέον είχε ολοκληρωθεί το έργο της όσον αφορά τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο, το οποίο μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση κρατική τηλεόραση, φαίνεται η ελληνική αποστολή να μπαίνει στο αεροδρόμιο  υπό το συνεχές και έντονο χειροκρότημα, τόσο των υπαλλήλων του αεροδρομίου όσο και των παρευρισκομένων στο κτίριο των αναχωρήσεων.

Δείτε το βίντεο με την υποδοχή των Ελλήνων ηρώων

Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη για την προσφορά της ΕΜΑΚ

Παράλληλα, ρις ευχαριστίες του για την προσφορά της ΕΜΑΚ στον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία διατύπωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , σε επίσκεψή του τις εγκαταστάσεις της Μονάδας στην Ελευσίνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Θέλω, λοιπόν, και πάλι να σας πω από καρδιάς ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να θυμηθούμε όλοι μας τα τελευταία λόγια του Καζαντζάκη, ότι «είμαστε άνθρωποι μόνο όταν πραγματικά αισθανόμαστε τον πόνο του άλλου».

Εσείς αισθανθήκατε τον πόνο του άλλου σε πολύ δύσκολες συγκυρίες και μας κάνατε, όλες και όλους, εξαιρετικά υπερήφανους.

Από καρδιάς και πάλι, ένα μεγάλο ευχαριστώ».