Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Καρδίτσα

«Η αντιμετώπιση σοβαρότατων ζητημάτων με ασόβαρο τρόπο είναι η πολιτική σταθερά του κ. Τσίπρα στα 15 συνεχόμενα χρόνια που παραμένει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Ό,τι και να ισχυρίζεται – πιστεύοντας πως απευθύνεται σε αμνήμονες και αφελείς – το άσπρο δεν γίνεται μαύρο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και προσέθεσε: «Η κυβέρνησή μας μείωσε δραστικά την ανεργία και τους φόρους, στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με ένα από τα μεγαλύτερα και διαρκέστερα προγράμματα στήριξης στην ΕΕ, τιθάσευσε τις τιμές της ενέργειας και περιορίζει προοδευτικά τις αυξήσεις στα αγαθά, χορήγησε στους συνταξιούχους τις συντάξεις που καθυστερούσαν επί χρόνια – και μάλιστα αυξημένες – αποκατέστησε την τάξη στο μεταναστευτικό και ενδυνάμωσε αποφασιστικά την εθνική άμυνα».

Αντιπαράθεση και για την ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γιάννης Οικονόμου, μάλιστα, κατέληξε στην ανακοίνωσή του με ένα υστερόγραφο:

«ΥΓ: Οι βαθιά απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις του κ. Τσίπρα για την Ελληνική Αστυνομία είναι δομικό μέρος του τραμπισμού αλά γκρέκα. Θα έπρεπε να ντρέπεται που έφτασε στο σημείο να προσβάλει το Σώμα, που αγωνίζεται για την προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Καρδίτσα, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «υποσχέθηκε μείωση της εγκληματικότητας και ασφάλεια και έφερε τους εγκληματίες στην ηγεσία της αστυνομίας».

Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έφερε «εργασιακή ζούγκλα», αντί για πολλές και καλές δουλειές που υποσχέθηκε, «λεηλασία της μεσαίας τάξης αντί για φοροελαφρύνσεις, κατάργηση 13ης σύνταξης και αφαίρεση αναδρομικών από τους δικαιούχους αντί για στήριξη των συνταξιούχων, πνίξιμο των επαγγελματιών στα χρέη και τους πλειστηριασμούς αντί για ενίσχυσή τους».