Η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε με 2-1 σετ την Καρολίνα Γκαρσία (6-2, 6-7 [5], 7-6 [5]) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά που πραγματοποιείται στην Ντόχα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να κερδίσει την Γαλλίδα, με την συμπατριώτισσά μας να πετάει εκτός διοργάνωσης το Νο.3 του ταμπλό και Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, για να περάσει στην τελική τετράδα του τουρνουά όπου θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα.

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ (1-0), με την Ελληνίδα τενίστρια στο 5ο γκέιμ να σπάει για δεύτερη φορά το σερβίς της Γαλλίδας και να προηγείται με 4-1. Στη συνέχεια έκανε 6-2 και μαζί το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Στο δεύτερο σετ έγινε πολύ μεγάλη μάχη, με τις δύο τενίστριες να υπερασπίζονται τα σερβίς τους και να οδηγούνται στο τάι μπρέικ. Εκεί η Γαλλίδα αποδείχθηκε ψυχραιμότερη και με 7-5 ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας το παιχνίδι σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Ιδια εικόνα και στο τρίτο σετ, με την Σάκκαρη και την Γκαρσία να οδηγούνται εκ νέου στο τάι μπρέικ. Αυτή τη φορά η Μαρία έδειξε χαρακτήρα και με 7-5 έφτασε στο 2-1 και στην πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά που γίνεται στην Ντόχα.