Η Ντόρτμουντ επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League και απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς του Μαρτίου. «Χρυσός» σκόρερ για τους Βεστφαλούς ο Καρί Αντεγιέμι ο οποίος πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ.

Αρκετά ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, με την Ντόρτμουντ να έχει περισσότερες ευκαιρίες, αλλά την Τσέλσι να φτάνει πιο κοντά στο γκολ. Στο 16ο λεπτό ο Τιάγκο Σίλβα σκόραρε αλλά χρησιμοποίησε τα χέρια του και το τέρμα του δεν μέτρησε, ενώ στο 38′ η μεγαλύτερη στιγμή ήταν ξανά για τους Λονδρέζους. Οι «μπλε» έφυγαν στην κόντρα, ο Χάβερτς βρέθηκε απέναντι από τον Ζίλε στα όρια της περιοχής, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Φέλιξ με το σουτ του Πορτογάλου να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά στην εικόνα της αναμέτρησης μέχρι και τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με την Τσέλσι να έχει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα, πέρα από μια εκτέλεση φάουλ του Τζέιμς στην οποία αντέδρασε σωστά ο Κόμπελ. Στο 63′ οι Βεστφαλοί κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με τον Αντεγέμι να φεύγει στην κόντρα, να διανύει το μισό γήπεδο και να πλασάρει εύστοχα για το 1-0.

Η Τσέλσι προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης άμεσα, αλλά η Ντόρτμουντ απορρόφησε με σχετική ευκολία την πίεση. Στο 78′ οι «μπλε» έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Κουλιμπαλί να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και να κάνει το σουτ, αλλά ο Κόμπελ απέκρουσε ασταθώς. Στη συνέχεια ο Τζαν πρόλαβε και απομάκρυνε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Η Τσέλσι έψαξε το γκολ μέχρι το τέλος αλλά οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν καλά και κράτησαν το πολύτιμο 1-0.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μπενφίκα κατάφερε να κάμψει την αντίδραση της Μπριζ με 2-0 χάρη στο γκολ από εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Μάριο στο 51ο λεπτό και του Νταβίν Νέρες λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90′, με τους «αετούς» να είναι με το ένα πόδι στα προημιτελικά. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ στις καθυστερήσεις, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, έτσι το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.