Καταφύγιο στην αυλή ενός σπιτιού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία βρήκε ένα τραυματισμένο ελάφι, την περασμένη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου.

Αρκετή ώρα μετά την άφιξή του θηλαστικού στο φιλικό και ασφαλές προαύλιο, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αντιλήφθηκε ότι το θηλαστικό ήταν τραυματισμένο και ειδοποίησε το Δασαρχείο το οποίο στη συνέχεια  ενημέρωσε τον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΑΝΙΜΑ).

Ο κτηνίατρος που ήρθε το αναισθητοποίησε και του πήρε αίμα για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Σε επικοινωνία η «Κοινωνία Ώρα MEGA». με τον κτηνίατρο, εκείνος  ανέφερε ότι στο τραυματισμένο ελάφι θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, θα στηθεί ολόκληρη επιχείρηση, ώστε μεταξύ άλλων εξετάσεων να βγάλουν και ακτινογραφία, ώστε να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα για την πορεία της υγείας του μετά τα αντιβιοτικά που ήδη του έχουν χορηγήσει.

Ο Γρηγόρης Μαρκάκης, κτηνίατρος και συνεργάτης της «ΑΝΙΜΑ» μίλησε για το περιστατικό στην  εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Εγώ και η ομάδα μου φτάσαμε στο σημείο και πράγματι βρήκαμε ένα ενήλικο αρσενικό ελάφι, το οποίο παρουσίαζε πολύ σοβαρή χωλότητα στο πρόσθιο αριστερό άκρο. Χορήγησα γενική αναισθησία στο ζώο για να κάνω αιμοληψία».

Μετά την αιμοληψία στο ελάφι ο κτηνίατρος παρατήρησε πολύ μεγάλη διόγκωση στην άρθρωση του καρπού.

Στη συνέχεια ο κτηνίατρος εξήγησε ότι πρόκειται για κόκκινο ελάφι και τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολη η διαχείρισή του και δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υποδομές που να μπορούν να το νοσηλεύσουν.

Το κόκκινο ελάφι είναι το μεγαλύτερο φυτοφάγο ζώο στην Ελλάδα.