Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, καθώς νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν σε πανεκπαιδευτική απεργία, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ να συστρατευθούν στη σημερινή κινητοποίηση κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ο αγώνας των εκπαιδευτικών θα συνεχιστεί, καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποίησεις, αποτρέποντας την υλοποίηση της αντιδραστικής αξιολόγησης.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δασκάλων και των καθηγητών έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα, Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι «η στόχευση του Υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου κύρηξε και η ΔΟΕ, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την “αξιολόγηση”, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να “ξεβολευτούμε” όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ στη σχετική ανακοίνωση.

Στην Αθήνα το απεργιακό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, ενώ στην Θεσσαλονίκη για τις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ πραγματοποιούνται και σε μια σειρά ακόμα πόλεις. Συγκεκριμένα:

  • Στην Πάτρα, πλατεία Γεωργίου, 10.30 π.μ.
  • Στον Βόλο, πλατεία Αγ. Νικολάου, 10.30 π.μ.
  • Στα Τρίκαλα, πλατεία Ρήγα Φεραίου, 11 π.μ.

Στάση εργασίας και στα ΜΜΜ

Την ίδια στιγμή, σε στάση εργασίας προχωρούν και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ζητώντας «να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Μεταφορών μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι απειλούνται να επιστρέψουν τις νόμιμες αμοιβές τους».

Χειρόφρενο τραβούν και οι συρμοί του ΤΡΑΜ σήμερα Τετάρτη από τις 10:00 το πρωί ως τις 13:30, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι καταγγέλουν υπερεντατικές συνθήκες εργασίας και ζητούν νέες προσλήψεις άμεσα. Οι συρμοί θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται στις 9 το πρωί, ενώ αναμένεται πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στις 2:30 το μεσημέρι. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, του ΟΑΣΑ και το Υπουργείο Μεταφορών γνωρίζουν το ζήτημα, υπόσχονται προσλήψεις, όμως ως τώρα δεν έχει δοθεί καμία λύση.