Στο προγραμματικό πεδίο στρέφει την προσοχή του ο Αλέξης Τσίπρας και θα επιδιώξει, όσο αυτό είναι εφικτό στην πορεία προς τις εκλογές, να γίνεται η σύγκριση με το κυβερνών κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό επί της ουσίας κατέστη σαφές και στην χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha , αλλά και προκύπτει από τις συζητήσεις στο στενό επιτελείο του.

Κεντρικός στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να εξασφαλίσει μια ή περισσότερες τηλεοπτικές αναμετρήσεις «πρόσωπο με πρόσωπο» όπως λέει με τον Πρωθυπουργό. Για αυτό και χθες είπε πρώτη φορά ότι δεν είναι υπέρμαχος της τοξικότητας, αλλά αυτή υπάρχει όταν, κατά τον ίδιο, δεν διασταυρώνονται οι απόψεις και τα επιχειρήματα και να γίνει πολιτικός διάλογος ουσιαστικός και γόνιμος.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του ενόψει των εκλογών που, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την Κυριακή 9 Απριλίου, θα έχει προεκλογική εκστρατεία 55 ημερών, μια από τις βασικές του επιδιώξεις είναι η αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με παράλληλη ενίσχυση της δυναμικής του. Το προσεχές Σάββατο θα εγκριθεί το 70% περίπου των ψηφοδελτίων και θα συνεχιστούν οι περιοδείες του Αλ. Τσίπρα με επόμενο σταθμό την Θεσσαλία και συγκεκριμένα τη Λάρισα και την Καρδίτσα, καθώς θέλει να δώσει έμφαση και στα πολλά αγροτικά προβλήματα.

Επί των προτάσεών του θα προβάλλεται και το πρόγραμμα που παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβρη, που όπως λέει και ο ίδιος είναι κοστολογημένο άρθρο άρθρο. Για το επίμαχο θέμα των πλειστηριασμών θα γίνει ειδική καμπάνια με αιχμή την δέσμευση περί προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Καταρχάς θα βάλουμε ένα κανονιστικό πλαίσιο. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή οι servicers που έχουν αγοράσει ένα τιτλοποιημένο δάνειο στο 15% της αξίας, να θέλουν μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών και της πίεσης να πάρουν πίσω το 100%. Δεν γίνεται αυτό» είπε χθες και συμπλήρωσε: «Εμείς δεν λέμε να εκπέσουν οι εγγυήσεις, να έχουν ένα εύλογο κέρδος. Αλλά θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα προτεραιοποίησης των ρυθμίσεων, μέσα μέσα από μια εύκολη πλατφόρμα με κριτήρια τα οποία θα είναι ευρέως αποδεκτά και θα είναι κοινωνικά κριτήρια, για όσους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και δεν καλύπτονται από αυτή τη διαδικασία, να υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια, όπως με τον νόμο Κατσέλη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρουσιάσει την πρόταση του τις επόμενες ημέρες που θα έχει στον πυρήνα της την προστασία των αδυνάτων και των ευάλωτων που θα τους δίνει τη δυνατότητα να μπορέσουν να ρυθμίσουν το χρέος τους με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες. Μάλιστα για τους πιο ευάλωτους θα υπάρχει κρατική αρωγή, δηλ. επιδότηση της δόσης από το Ελληνικό Δημόσιο και για τους πιο ευάλωτους.

Το εξίσου ενδιαφέρον είναι η προσπάθεια προσεταιρισμού και των δημοσίων υπάλληλων καθώς πέρα από την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής θα δεσμευτεί για 10% αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, διότι έχουν πάνω από μια δεκαετία που είναι παγωμένοι οι μισθοί τους.