Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδα θα επισκεφθεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν από τις 16 έως τις 22 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια και τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσουν την αμυντική συνεργασία, την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή μας δέσμευση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ θα εγκαινιάσει τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα στις 16 Φεβρουαρίουο κ. Μπλίνκεν θα μεταβεί στη Γερμανία προκειμένου να παραστεί στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Επίσης ο κ. Μπλίνκεν θα επισκεφθεί στις 19 Φεβρουαρίου την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία «για να δει από κοντά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν τις τουρκικές αρχές να ανταποκριθούν στις καταστροφές που προκλήθηκαν από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Νεντ Πράις.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, καθώς και τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής σχέσης των ΗΠΑ με την Τουρκία ως πολύτιμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ.