Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο βρέθηκε χθες βράδυ η κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» για την πρεμιέρα της μουσικής παράστασης «Μεταμέλισσες», στην οποία συμμετέχει και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

Ο ηθοποιός αρχικά ρωτήθηκε για την Μαρία Κίτσου και τις Άγριες Μέλισσες, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει για την συμπρωταγωνίστριά του, ενώ τόνισε πως είναι ηθοποιός και όχι τραγουδιστής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις κατά του προεδρικού διατάγματος που υποβαθμίζει τις σπουδές τους.

«Άλλη ερώτηση. Μήπως να κάνουμε μία αναφορά και να πούμε ότι με αυτό που έγινε και έχουν κατέβει 6.000 άνθρωποι στον δρόμο (για το προεδρικό διάταγμα) δεν το προβάλλουν τα κανάλια; Ελπίζω σε κάθε μία εκπομπή να μιλήσετε για τους καλλιτέχνες ότι χρειάζεται να συζητήσουν μαζί τους υπεύθυνοι άνθρωποι γιατί επηρεάζεται όλος ο κλάδος», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Σήμερα, εκπρόσωποι των καλλιτεχνών θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 στο χώρο του Ωδείου Αθηνών, την ώρα της συνάντησής μας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, σας θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας. Προσερχόμαστε στη συνάντηση και προσδοκούμε να μην υπάρξουν αποκλεισμοί σε σημαντικές ειδικότητες και κλάδους που επηρεάζονται άμεσα από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 όπως οι σκηνοθέτες, οι κινηματογραφιστές, οι μουσικοί της Βόρειας Ελλάδας, οι τραγουδιστές, οι καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων, η Ομοσπονδία καλλιτεχνών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεωρούμε επιβεβλημένο στη συνάντηση να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιπροσώπευση των θεσμικών φορέων των εργαζομένων στον σύγχρονο Πολιτισμό. Η συνάντηση αυτή είναι το επιστέγασμα των αγώνων μας εδώ και δύο μήνες. Είναι καθοριστική από όλες τις πλευρές, γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι αλλά ταυτόχρονα συγκρατημένοι.

Τα αιτήματά μας

Η απόσυρση από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, όλων των ρυθμίσεων που αφορούν στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και στον Πολιτισμό

Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών και των εργαζομένων στην Τέχνη και στον Πολιτισμό, στην κατηγορία Τ.Ε. (πλην αυτών που ήδη ανήκουν στην κατηγορία Π.Ε.)

Η ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Παροχή Σίτισης, Στέγασης και  Δωρεάν Συγγραμμάτων  στο Σπουδαστικό Σώμα.