Το σύστημα παρακολούθησης της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε ένα ιπτάμενο αντικείμενο που έμοιαζε με μετεωρολογικό μπαλόνι και πετούσε στον εναέριο χώρο της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη MiG 21 LanceR έφτασαν στην περιοχή, στη νοτιοανατολική Ρουμανία, 10 λεπτά μετά τον εντοπισμό του αντικειμένου αλλά δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την παρουσία του «εναέριου στόχου» εκεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το μπαλόνι πετούσε σε υψόμετρο 11.000 μέτρων.

Το γεγονός αυτό έρχεται εν μέσω διπλωματικής διαμάχης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας μετά την κατάρριψη από τις ΗΠΑ ενός φερόμενου κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου στις 4 Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανέφερε ότι τα πληρώματα του αεροσκάφους παρέμειναν στην περιοχή για 30 λεπτά πριν επιστρέψουν στη βάση, αφού δεν έλαβαν οπτική επιβεβαίωση ή επιβεβαίωση από ραντάρ για τον στόχο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την ίδια ημέρα που η Μολδαβία, η οποία συνορεύει με τη Ρουμανία αλλά και την Ουκρανία, έκλεισε για λίγο τον εναέριο χώρο της για αδιευκρίνιστους λόγους ασφαλείας, αν και το ρουμανικό υπουργείο δεν συνέδεσε τα γεγονότα στη δήλωσή του.