Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Ντενίζ Μπαϊκάλ, καθώς και την οδύνη του για τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Κιλιτσντάρογλου, πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε ανακοινώσει ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και βουλευτής της Αττάλειας, Ντενίζ Μπαϊκάλ, απεβίωσε.

Συγκεκριμένα, με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη έμαθα ότι έφυγε από τη ζωή ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο πρόεδρός μας, ο λάτρης της Τουρκίας και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο βουλευτής μας στην Αττάλεια, ο σεβαστός μας γέροντας. Μας κληροδότησε μια ιστορία ζωής γεμάτη αγώνες. Τα συλλυπητήριά μου στο έθνος μας».

Ο κ. Παπανδρέου και ο Ντενίζ Μπαϊκάλ είχαν συνεργαστεί στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ είχαν συνδιοργανώσει συνάντηση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το Μεταναστατευτικό στη Ρόδο και τη Μαρμαρίδα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, αλλά και τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μουράτ Καραγιαλτσιίν, για να εκφράσει τη συμπόνια και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς την γείτονα χώρα σε αυτές τις τραγικές συνθήκες.