Πολλά είναι τα ζευγάρια τα οποία κατά την σημερινή ημέρα έχουν σχεδιάσει ένα ρομαντικό δείπνο ή μια όμορφη εκδρομή για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Ωστόσο η φετινή ημέρα των ερωτευμένων συμπίπτει με τα πρώτα ματς της φάσης των «16» του Champions League.

Και εδώ είναι που τα σχέδια δεκάδων ζευγαριών ανατρέπονται, ειδικότερα αν ρίξουν μια ματιά στα ζευγάρια της σημερινής βραδιάς.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου και Μίλαν – Τότεναμ συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, βάζοντας σε πειρασμό κάθε ποδοσφαιρόφιλο, ώστε να… σκιπάρει την σημερινή ξεχωριστή ημέρα και να στηθεί μπροστά στην οθόνη του.

Μόνο νίκη θέλει η Παρί

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι, του Κιλιάν Μπαπέ και του Νεϊμάρ απέναντι στους πρωταθλητές Γερμανίας, πράξη πρώτη για ένα από τα οκτώ εισιτήρια των προημιτελικών.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες 11 φορές στο παρελθόν, όλες στο Champions League, με την Παρί να μετρά 6 νίκες και την Μπάγερν 5, ενώ ισορροπία υπάρχει στα γκολ (15-15).

Πιθανές συνθέσεις:

Παρί (Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Ράμος, Χακίμι, Βεράτι, Φαμπιάν Ρουίς, Νούνο Μέντες, Βιτίνια, Μέσι, Νεϊμάρ.

Μπάγερν (Νάγκελσμαν): Ζόμερ, Κανσέλο, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ, Μουσιάλα, Κομάν, Μίλερ.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

«Όπλο» το παρελθόν για την Τότεναμ

Την ίδια ώρα Μίλαν εναντίον Τότεναμ. Οι πρωταθλητές Ιταλίας απέναντι στους Σπερς του Αντόνιο Κόντε.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πέμπτη φορά στην ιστορία τους. Η Τότεναμ είναι αήττητη, με δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1972 η αγγλική ομάδα είχε επικρατήσει 2-1 στην έδρα της και προκρίθηκε με το 1-1 στη ρεβάνς της Ιταλίας κατακτώντας τον τίτλο στον διπλό τελικό απέναντι στην Γουλβς.

Το 2011 συναντήθηκαν στους «16» του Champions League, με τους «Σπερς» να νικούν 1-0 στο Μιλάνο και να προκρίνονται στα προημιτελικά με 0-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Πιθανές συνθέσεις:

Μίλαν (Πιόλι): Μιράντε, Καλάμπρια, Καλουλού, Τομόρι, Σελεμέκερς, Τονάλι, Κρούνιτς, Τεό Ερναντέζ, Μπραχίμ Ντίας, Ράφαελ Λεάο, Ζιρού.

Τότεναμ (Κόντε): Φόρστερ, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον, Σκιπ, Σαρ, Πέρισιτς, Κουλουσέφσκι, Σον, Κέιν.

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία).