Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Οπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός μιλώντας από την Κοζάνη σήμερα Τρίτη θα γίνουν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για «όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου. «Έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου ότι μπορούμε να την υποστηρίξουμε» είπε.

Το επίδομα αυτό αναμένεται να δοθεί κλιμακωτά και το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα αγγίζει μέχρι και τα 300 ευρώ.

Πώς και σε ποιους θα δοθεί

« Τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι θα είναι μέσα σε αυτήν την έκτακτη ενίσχυση», σημείωσε ο εκπρόσωπος του e-ΕΦΚΑ, κ. Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έκτακτη ενίσχυση μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβουν οι περίπου εκατόν πενήντα χιλιάδες συνταξιούχοι» που δεν είδαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την αύξηση του 7,75%, λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς, ημείωσε ο εκπρόσωπος του e-ΕΦΚΑ, κ. Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. .

«Πρόκειται στην ουσία για 150.000 περίπου συνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν καμία αύξηση από αυτές τις αυξήσεις που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα και είναι, όχι μόνο το 7,75%, το οποίο δεν είδαν λόγω της μεγάλης προσωπικής τους διαφοράς. Δεν έλαβαν ούτε τα 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου, ούτε είδαν ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και ούτε και την 4η ετήσια αύξηση από τον νόμο Βρούτση», εξήγησε ο εκπρόσωπος του e-ΕΦΚΑ.

Όπως διευκρίνισε, οι συνταξιούχοι που είδαν μόνο λογιστική αύξηση και όχι ουσιαστική υπολογίζονται σε 150.000. Και όπως είπε, τουλάχιστον αυτοί «θα δουν, με βάση τον δημοσιονομικό χώρο, μία έκτακτη ενίσχυση μέσα στις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης «στόχος είναι η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό γιατί είναι οι πλέον αδικημένοι συνταξιούχοι γιατί δεν έλαβαν απολύτως τίποτα λόγω της μεγάλης αυτής προσωπικής διαφοράς, που ουσιαστικά κληρονόμησαν από το προηγούμενο καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου».

«Το επίδομα θα μπει κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό τους χωρίς καμία αίτηση και χωρίς κανένα δικαιολογητικό» επεσήμανε.