Υπέρ της Δημόσιας υγείας διαδήλωσαν χιλιάδες πολίτες στη Μαδρίτη, χθες Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη

Περίπου 250.000 άνθρωποι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία και ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν υπέρ της Δημόσιας Υγείας.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας για να απαιτήσουν περισσότερα μέσα και πόρους για το υγειονομικό σύστημα

Στη διαδήλωση μετείχαν 74 κοινωνικές ομάδες και φορείς και κατήγγειλαν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι από τη Μαδρίτη δεν έχουν επί του παρόντος καθορισμένο γιατρό.

«Η πολιτική της Κυβέρνησης εγγυάται τα οφέλη των εταιρειών και των λόμπι υγείας ενώ θα έπρεπε να εστιάζει στη φροντίδα όλων των ανθρώπων και να εγγυάται το δικαίωμα στην υγεία», κατήγγειλαν οι διαδηλωτές σε ψήφισμά τους με το οποίο ζητούν την κατάργηση των νόμων που επιτρέπουν την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Επιπλέον, ζητούν την αύξηση του εργατικού δυναμικού στη υγεία με «αξιοπρεπείς και σταθερές» συμβάσεις.