Ανείπωτη θλίψη έχει σκορπίσει στον πολιτικό κόσμο αλλά και στους κατοίκους των νησιών ο θάνατος, σε ηλικία 50 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Η εκλογική του περιφέρεια, τα Δωδεκάνησα, έχουν βυθιστεί στο πένθος με φίλους αλλά και πολιτικούς αντιπάλους να υποκλίνονται στο μεγαλείο του ανθρώπου, του φίλου, του σεμνού πολιτικού που μαχόταν για τα συμφέροντα των νησιωτών.

Α. Τσίπρας: Τα λόγια είναι φτωχά

«Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας. Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Κ. Μητσοτάκης: «Υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του»

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός πολιτικού που υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του, την παράταξή του και τη δημόσια ζωή, ιδίως στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής», αναφέρει, σε ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανδρουλάκης: Ήθος και αξιοπρέπεια

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός χάραξε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και αξιοπρέπεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ενός λεπτού σιγή για την απώλεια

Η Ολομέλεια της Βουλής κράτησε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του βουλευτή Δωδεκανήσου.

«Η εβδομάδα ξεκινά με μια δυσάρεστη είδηση για το ελληνικό Κοινοβούλιο. Πριν λίγο απεβίωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ήταν 51 ετών, παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης ενημερώνοντας σχετικώς το Σώμα, με τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Τασούλα, να προσθέτει: «Πριν ακόμα μαραθούν τα χρυσάνθεμα που είχαμε αφιερώσει στον συνάδελφο από τα Χανιά, έχουμε δεύτερο απανωτό γεγονός. Η μοίρα η ανθρώπινη δεν κάνει εξαιρέσεις, είναι ιδιαίτερα σκληρή, έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο μόλις 50 ετών με 2 παιδιά. Το ελληνικό κοινοβούλιο θα θυμάται πάντα τη μαχητικότητα, την πίστη του στην ιδιαίτερη πατρίδα του που υπηρέτησε με θάρρος και την ακαταδεξιά του απέναντι στην ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία 2,5 χρόνια».