Το «Σπίτι με το MEGA» ήταν η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών το βράδυ του Σαββάτου, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους και τερματίζοντας πρώτο στο σύνολο με ποσοστό 12,7 %. Κατά τη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς, έφτασε μάλιστα σε ποσοστό μέχρι και 16,5 %.

Η Ρούλα Κορομηλά παρουσίασε στο «Σπίτι με το MEGA» το βράδυ του Σαββάτου ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Ηλία Φιλίππου. Ο πολυγραφότατος στιχουργός με τις αμέτρητες επιτυχίες υποδέχτηκε στο πλατό αγαπημένους ερμηνευτές και φίλους και όλοι μαζί χάρισαν στους τηλεθεατές μία αξέχαστη βραδιά γεμάτη κέφι, διαχρονικά τραγούδια, αναμνήσεις και ατμόσφαιρα αληθινής και δεμένης παρέας.

Πλούταρχος, Κουρκούλης, Πανταζής ξεσήκωσε το κοινό

Ο Γιάννης Πλούταρχος ερμήνευσε εξαιρετικά μεγάλες επιτυχίες φωτίζοντας με την τόσο χαρακτηριστική φωνή του, τους αγαπημένους στίχους του Ηλία Φιλίππου.  Ξεκίνησε το δικό του πρόγραμμα με το «Όλα εσύ», τραγούδι που αγαπούν ιδιαίτερα οι θαυμαστές του και εδώ και πολλά χρόνια δεν το παραλείπει ποτέ από το πρόγραμμά του, όπου κι αν εμφανιστεί.

Ο Νίκος Κουρκούλης, μεταξύ πολλών άλλων, τραγούδησε και ξεσήκωσε με το «Τόσα δειλινά», ενώ το πλατό πήρε φωτιά από τις πρώτες νότες της μεγάλης επιτυχίας «Μέρα με τη μέρα».

Ο Λευτέρης Πανταζής ερμήνευσε τραγούδια του Ηλία Φιλίππου δηλώνοντας πόσο εκτιμά το έργο και το ταλέντο του συγκεκριμένου στιχουργού.

Παρόντες στη βραδιά και ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Γιώργος Λιβάνης, και ο Πέτρος Ίμβριος που με τις φωνές τους μας ταξίδεψαν στις επιτυχίες του στιχουργού ενθουσιάζοντας το τηλεοπτικό κοινό.

Ιδιαίτερη στιγμή που έφερε το καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα, όταν ο Γιώργος Λιβάνης τραγούδησε το «Θέλω κι άλλα», μεγάλη επιτυχία του πολυπλατινένιου διδύμου Κυριάκου Παπαδόπουλου-Ηλία Φιλίππου, που μάλιστα είχε γίνει το σήμα-κατατεθέν του περασμένου καλοκαιριού.

Με το ίδιο κέφι τραγούδησαν και οι ταλαντούχες ερμηνεύτριες οι οποίες βρέθηκαν στο «Σπίτι με το Mega», Ρία Ελληνίδου, Κατερίνα Νάκα και Μαρία Ιωαννίδου.

Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει ο συνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος, το καλλιτεχνικό άλλο μισό του Ηλία Φιλίππου, που αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχημένης τους σύμπραξης, όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόντες φίλοι του συνθέτη

Παρόντες στο στούντιο και ο επιστήθιος φίλος του συνθέτη, ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας αλλά και ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος που συνεργάστηκε με τον συνθέτη με αφορμή την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

Στις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν οι συναντήσεις της Ρούλας Κορομηλά και του Ηλία Φιλίππου, εκτός πλατό, με τον Νίκο Βέρτη και τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Οι δημοφιλείς τραγουδιστές μοιράστηκαν με το κοινό άγνωστες ιστορίες από τη συνεργασία τους με τον δημιουργό.

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει  η Πέγκυ Ζήνα που εξέφρασε, μέσω skype, την ευγνωμοσύνη της στον άνθρωπο που της έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερές της επιτυχίες.

Συγκινητικός και ο Πάνος Κιάμος, που αν και βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Αμερική, μίλησε για τον Ηλία Φιλίππου και την κοινή τους καλλιτεχνική πορεία.

Το επόμενο ραντεβού με το «Σπίτι με το Mega» είναι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 21:00 και η Ρούλα Κορομηλά υποδέχεται τον Λευτέρη Πανταζή και τον Χρήστο Δάντη.