Ο κ. Αντωνιάδης μίλησε για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα funds.

Άρειος Πάγος: Υπέρ των funds η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς

«Αυτό που υποστηρίζει ανέκαθεν η ΝΔ, είναι μία απόφαση της Δικαιοσύνης και έρχεται έναν μήνα πριν τις εκλογές. Είναι αυτό που λέμε ότι, όταν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης μας στηρίζουν, και μας υποστηρίζουν ως κόμμα, είναι αρεστές. Όταν δεν είναι, μην καταφερόμαστε εναντίον της Δικαιοσύνης. Αυτή η απόφαση δημιουργεί ένα μείζον πρόβλημα, παρόλα αυτά είναι σεβαστή η απόφαση της Δικαιοσύνης. Μιλάμε για εκείνους που δε μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνεια. Να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στους κακοπληρωτές, σε αυτούς που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση, και σε αυτούς που δεν μπορούν. Φαντάζομαι ότι είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης μία νομοθετική πρωτοβουλία, γιατί είναι άνθρωποι που πρέπει να προστατευθούν. Δεν ανακοινώνω, απλά είναι κάτι που απασχολεί όλους μας», είπε αρχικά.

«Η πληροφόρηση είναι ότι αυτό απασχολεί και την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, να βρεθεί μία νομοθετική ρύθμιση. Είμαστε στη φάση της αναζήτησης», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνιάδης.

Ο κ. Μπουρνούς τοποθετήθηκε σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει η ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε «προβληματική».

«Το πρόβλημα είναι η συνολική κατεύθυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία παρέλαβε και προέκτεινε το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο ήταν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα είναι η κεντρική στρατηγική της ΝΔ. Φάνηκε με το σχέδιο «Ηρακλής», που πραγματικά πολύς κόσμος θα έμενε εκτεθειμένος και απροστάτευτος απέναντι στη χρεοκοπία και στις συνέπειες της αδυναμίας του να πληρώσει υποχρεώσεις», υπογράμμισε ο κ. Μπουρνούς.

Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις νομοθετικές ρυθμίσεις ανέφερε πως, «πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δεν έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω για τις προσωπικές διάφορες, αυτό είναι κάτι άλλο. Τα funds χρησιμοποιούν τον νόμο του 2003 για να παρακάμψουν τις διατάξεις του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω ότι εν μέσω μνημονίου, ο νόμος για την πρώτη κατοικία που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, με χρεωκοπημένη χώρα και μνημόνιο στην πλάτη, ήταν από τους νόμους που προστατεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό πρώτης κατοικίας στην Ευρώπη. Εμείς αυτό που κάναμε ως οφείλαμε ήταν να καλέσουμε τον κ. Μητσοτάκη να περάσει σε μία ΠΝΠ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου – πριν τις εκλογές για να σωθούν τα σπίτια του κόσμου. Εάν δε το πράξει ο κ. Μητσοτάκης, έχει δεσμευθεί ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα πράξει».