Ο Jimmy Choo μόλις ετοίμασε μια νέα συλλογή που είναι αφιερωμένη στην αγαπημένη σειρά manga «Pretty Guardian Sailor Moon».

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς, η οποία δημιουργήθηκε από τη Naoko Takeuchi και έμελλε να γίνει πολιτιστικό φαινόμενο της ποπ κουλτούρας των ’90s.

«Με τη δύναμη του φεγγαριού» και έμπνευση από την 30ή επέτειο της θρυλικής σειράς της Naoko Takeuchi – η οποία ακολουθεί τις περιπέτειες μιας ξεροκέφαλης μαθήτριας με διπλή ταυτότητα, αφου μπορεί να μεταμορφώνεται σε φύλακα του φεγγαριού, και της μαγικής μαύρης γάτας της Luna – η συνεργασία περιλαμβάνει μια σειρά από παπούτσια και αξεσουάρ.

View this post on Instagram

A post shared by Hypebae (@hypebae)

Κάθε ζευγάρι παπουτσιών διατίθεται σε ένα συγκεκριμένο χρώμα, εμπνευσμένο από έναν από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς. Ξεχωρίζουν οι φούξια μπότες μέχρι το γόνατο που φέρουν την υπογραφή της Sailor Moon και είναι καλυμμένες εξ ολοκλήρου με κρύσταλλα Swarovski. Πέρα από τις μπότες της Sailor Moon, που κατασκευάζονται μόνον κατά παραγγελία, τη συλλογή συμπηρώνουν οι κατακόκκινες γόβες της Sailor Mars, οι πορτοκαλί σατέν πλατφόρμες της Sailor Venus, τα καταπράσινα μποτάκια της Sailor Jupiter και τα θαλασσί ψηλοτάκουνα μποτάκια της Sailor Mercury.

Η γάτα-σύμβουλος της Sailor Moon, η Luna, έχει κι εκείνη πρωταγωνιστικό ρόλο στη συλλογή, φιγουράροντας σε ένα πολύ ιδιαίτερο βραδινό τσαντάκι με λουράκι από πέρλες. Στο πλαίσιο της συλλογής, κυκλοφορεί άλλο ένα τσαντάκι με έντονη την αισθητική των manga, απεικονίζοντας τη Sailor Moon και τον Tuxedo Carmen να μοιράζονται ένα φιλί.

Περισσότερο από μια απλή αναπαραγωγή των εμφανίσεων των Sailor Guardians, ωστόσο, τα κομμάτια της συλλογής είναι μια ωδή στη Sailor Moon και τις διαχρονικές αξίες του Jimmy Choo που αφορούν, όχι μόνο στη γυναικεία ενδυνάμωση, αλλά και στην ικανότητα της μόδας να εμπνέει τη συμπερίληψη και, ταυτόχρονα, το σεβασμό απέναντι στην προσωπικότητα του καθενός μέσω της αυτοπεποίθησης. Η έννοια της μεταμόρφωσης μέσω της μόδας είναι κεντρικό θέμα, άλλωστε, και στις ιστορίες της Naoko Takeuchi, μιας και τα ρούχα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ταυτότητα των σούπερ ηρωίδων της, ειδικά τα παπούτσια τους.

Η συλλογή Jimmy Choo x Pretty Guardian Sailor Moon θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στην Ευρώπη στο Selfridges από τις 14 Φεβρουαρίου.