Απάντηση στον Γιάννη Οικονόμου αναφορικά με τα όσα είπε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους πλειστηριασμούς, έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

«Μπροστά στην κοινωνική κατακραυγή που βγαίνουν στο σφυρί 700.000 ακίνητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με τη γνωστή μέθοδο ‘για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ‘», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Τσαπανίδου.

Και απευθυνόμενη προσωπικά στον κ. Οικονόμου – όπως έκανε προηγουμένως ο ίδιος με τον Αλέξη Τσίπρα – η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τα εξής:

«Κύριε Οικονόμου:

– »Η κυβέρνησή σας κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε. Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και γι’ αυτό δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

– »Η κυβέρνησή σας επέλεξε να συνδέσει το σχέδιο ‘Ηρακλής’ με τον νόμο της κυβέρνησης Σημίτη 2003, που δεν προέβλεπε ούτε φορολόγηση των funds ούτε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης όπως ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Αυτή την επιλογή σας πληρώνει σήμερα η κοινωνία».

«Φέρτε ΠΝΠ για αναστολή των πλειστηριασμών»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «αν όντως ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους δανειολήπτες», όπως είπε, να φέρει η κυβέρνηση «αύριο κιόλας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές».

Και τόνισε πως κάθε καθυστέρηση «επιβεβαιώνει απλά την υποκρισία σας».