Στη μάχη της Αττικής ρίχνει το βάρος της, από την ερχόμενη εβδομάδα η Χαριλάου Τρικούπη. Η εκλογική επίδοση του ΠαΣοΚ στο Λεκανοπέδιο είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας ηγεσίας στην προσπάθεια κατάκτησης του «ισχυρού διψήφιου ποσοστού». Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ότι σε σχέση με την περιφέρεια όπου υπάρχει μια ενθαρρυντική εικόνα, στο Λεκανοπέδιο εξακολουθεί να αποτελεί «την εκλογική, μαύρη τρύπα του ΠαΣοΚ.»

Η έναρξη της μάχης της Αττικής θα γίνει την Δευτέρα, από το Μενίδι, σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η κινητοποίηση που γίνεται είναι μεγάλη αφού «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και οι εικόνες από την συγκέντρωση θα πρέπει να εκπέμπουν μαζικότητα και διάθεση για εκλογική μάχη. Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη σχεδιάζουν προσεκτικά τις δράσεις που θα υπάρξουν στο Λεκανοπέδιο. Ποιες επισκέψεις και ομιλίες θα πραγματοποιήσει ο κ. Ανδρουλάκης, σε ποιες περιοχές και με ποια ατζέντα θα περιοδεύσουν στις γειτονιές ο γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος και τα στελέχη του κόμματος.

Παρά τις δυσκολίες, που αφορούσαν και προστριβές για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, σε σχέση με το 2019,υπάρχει αισιοδοξία. Ίσως γιατί τα ψηφοδέλτια μοιάζουν πιο ισχυρά, πολλά νέα πρόσωπα θα δώσουν τη μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή.

Νέα κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Την Πέμπτη, με αφορμή την προσύνοδο του PES και την απόφαση για συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του ζητήματος των υποκλοπών στην Ελλάδα προκάλεσε, νέα κόντρα μετά του Χαριλάου Τρικούπη και του Αλέξη Τσίπρα. Οι επιτελείς του ΠαΣοΚ, υπενθύμισαν στον κ. Τσίπρα «που έσπευσε να το διαφημίσει» ότι «το ζήτημα της διάβρωσης του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα και την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών, θέτει μετά από αίτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

«Προφανώς» τονίζεται στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη « δεν θέλησε ο κ. Τσίπρας, ούτε σήμερα, να διασκεδάσει το «ψεκασμένο» κομματικό αφήγημα ότι… ατονεί το ενδιαφέρον του Ν. Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ούτε, φυσικά, τις θεωρίες συνωμοσίας που διακινούν ο κ. Βαξεβάνης και οι επικοινωνιακοί βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ»

Τι είπε ο Ανδρουλάκης στους Ευρωσοσιαλιστές

Στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε, «τη δημιουργία ενός Ταμείου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας για τη στήριξη των αδύναμων οικονομιών» Το Ταμείο θα δίνει έμφαση στην παραγωγική βάση των χωρών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Δέκα χρόνια μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση και βεβαία εν μέσω της ενεργειακής περιπέτειας, που αυξάνει τις ανισότητες και την ενεργειακή φτώχεια, η Ευρώπη έχει χρέος να πάρει γρηγορότερα αποφάσεις. Αποφάσεις αλληλεγγύης», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επαναφέρουν την τροπολογία για τα αδύναμα νοικοκυριά

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που επιτρέπει στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς το ΠαΣοΚ θα καταθέσει και πάλι τροπολογία στη Βουλή «για την επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και τους εκβιασμούς των funds. Με καθορισμό χαμηλότερων δόσεων και σταθερό, χαμηλό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις δανείων. Με επιδότηση από το δημόσιο των δόσεων αποπληρωμής για αποδεδειγμένα αδύναμους δανειολήπτες. Με προστασία της αγροτικής γης»

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση « η αποδοχή της τροπολογίας του από όλα τα κόμματα συνιστά πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες».