«Φωτιά» έχει πάρει το twitter από τα μηνύματα ευγνωμοσύνης των Τούρκων πολιτών προς τους άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι απεγκλωβίζουν νυχθημερόν ανθρώπους από τα χαλάσματα που άφησε στο πέρασμα του ο φονικός σεισμός.

Η ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Τουρκία μετά το χτύπημα του σεισμού μεγέθους 7,8 μονάδων της κλίμακας Ρίχτερ, κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή την ελληνική πλευρά, η οποία συνέδραμε άμεσα στέλνοντας βοήθεια και ειδικά εκπαιδευμένους άντρες της ΕΜΑΚ.

Η ΕΜΑΚ μάλιστα, έχει καταφέρει να διακριθεί ιδιαίτερα μέχρι στιγμής στο πολύ δύσκολο έργο της απεγκλώβισης ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

Σαν ήρωες αντιμετωπίζονται στην Τουρκία οι άνδρες της ΕΜΑΚ

Οι Τόυρκοι πολίτες εκφράζουν συνεχώς και με κάθε τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για όσα έχουν προσφέρει και συνεχίζουν νυχθημερόν και με κίνδυνο της ζωής τους να προσφέρουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι αντιμετωπίζονται πλέον σαν ήρωες. Τα σχετικά tweets πληθαίνουν κάθε ώρα που περνάει, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και θαυμασμό.

Τελικά ήρθαν οι Έλληνες ένα βράδυ

Χαρακτηριστικά οι Τούρκοι χρήστες του twitter αναφέρουν πως αν και ο Ερντογάν έλεγε πως η Τουρκία θα εισβάλει ένα βράδυ στην Ελλάδα τελικά ήταν οι Έλληνες εκείνοι οι οποίοι ήρθαν ένα βράδυ