«Οι εξωτερικές φωνές, απ’ όπου κι αν προέρχονται πρέπει να σταματούν στα τζάμια του δικαστικού μεγάρου και να μην εισέρχονται εντός του δικαστηρίου», ήταν το σαφές μήνυμα που ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος απηύθυνε στους υπηρετούντες στα δικαστήρια.

Ο Εισαγγελέας του Αντωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες από το dikastiko.gr, πραγματοποίησε και ολοκλρήρωσε κύκλο συναντήσεων με εισαγγελικούς λειτουργούς της Αθήνας, του Πειραιά αλλά και της θεσσαλονίκης «στέλνοντας ξεκάθρα μηνύματα επίδειξης σθένους, εργατικότητας και αξιοπρέπειας εκ μέρους τους».

Ο κ. Ντογιάκος εκτιμώντας ότι η περίοδος που διανύουμε είναι προεκλογική ζήτησε από τους δικαστές «να είστε σε αυξημένη εγρήγορση και ετοιμότητα»

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος

Στη Θεσσαλονίκη ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr o εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μετέβη στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με δεκαπέντε αποφοίτους του Εισαγγελικού κλάδου της Εθνικής Σχολής Δικαστών (ΕΣΔΙ). Αφού πρώτα τους συνεχάρη για την αποφοίτησή τους τους προέτρεψε να λειτουργούν με σθέντος και να αιτιολογούν πάντα τις ενέργειές τους.

Στη συνέχεια ο κ. Ντογιάκος συναντήθηκε με τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών Θεσσαλονίκης αλλά και αυτούς που υπηρετούν στη Δ’ Δικαστική περιφέρεια που καλύπτει τις περιοχές από την Φλώρινα ως την Ορεστιάδα.

Ο Ανώτατος Εισαγγελέας ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη συγκεκριμένη δικαστική περιφέρεια καθώς πέρυσι ήταν εκεί επιθεωρητής, ζήτησε από τους δεκάδες συναδέλφους του που την υπηρετούν να βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση ενόψει των εκλογών: «Να είστε ανεξάρτητοι και να ακούτε μόνο τη φωνή της συνείδησής σας. Να επιδεικνύετε σθένος σε τυχόνα επιθέσεις και ανοίκειους χαρακτηρισμούς απ’ όπου και αν προέρχονται».

Μήνυμα επιτάχυνσης της απονομής της Δικαιοσύνης

Ο κ. Ντογιάκος στη συνάντησή του με τους εισαγγελικούς λειτουργούς της Δ’ Δικαστικής περιφέρειας επίσης στάθηκε στην ανάγκη της επιτάχυνσης στην απονομή της Δικαιοσύνης συμβουλεύοντας τους λειτουργούς της θέμιδας να μελετούν επαρκώς τις δικογραφίες που αναλαμβάνουν ώστε να βοηθούν στην σύντομη ολοκλήρωση των υποθέσεων: «Δε γίνεται να υπάρχουν δίκες με λίγους μάρτυρες και να διαρκούν σχεδόν ένα χρόνο», είπε.

Αναφερόμενος στη σχέση του εισαγγελικού λειτουργού με τον πολίτη επισήμανε: «Πρέπει να απαντάτε με επάρκεια και σαφήνεια στα αιτήματα των πολιτών».

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ζήτησε από τους εισαγγελείς: «Να είστε σεμνοί και να συμπεριφέρεστε με ευγένεια και σεβασμό στους δικηγόρους και τους διαδίκους και να φροντίζεται την κοινωνική σας παράσταση στις επαρχίες που υπηρετείται»