Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός και στο Βερολίνο και επικράτησε της Άλμπα με 60-93 , για την 24η αγωνιστική της Euroleague και συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία στη διοργάνωση, παίρνοντας την έκτη διαδοχική του νίκη και την 17η συνολικά.

Μεγάλη εμφάνιση για ακόμα μια φορά από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που τα έκανε όλα σε άμυνα και επίθεση.

Κορυφαίος ξανά ο Σάσα Βεζένκοφ με double double (28 πόντοι και 13 ριμπάουντ), συγκλονιστικός ο Τόμας Γουόκαπ που έκανε κι εκείνος double double με 15 πόντους και 10 ασίστ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά ακόμα ένα παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι και ο Φαλ και ο Μπλακ χρεώθηκαν νωρίς με δύο φάουλ, έτρεξαν ένα σερί 7-0, με τον Σάσα Βεζένκοφ να ξεκινάει αγριεμένος το ματς. Η Άλμπα απάντησε χτυπώντας στη ρακέτα και ο Σμιθ με τρίποντο μείωσε σε 10-12. Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι και με όπλο την άμυνα και τις σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφεραν να ανοίξουν τη διαφορά, με τον Βεζένκοφ να συνεχίζει να κάνει πάρτι και να φτάνει τους 13 πόντους για το +15 του Ολυμπιακού στο φινάλε της πρώτης περιόδου (13-28).

Η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με τον ΜακΚίσικ να φέρνει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στο +20 (15-35) ενώ λίγο αργότερα με 2 βολές του Μπλακ το σκορ έγινε 18-39. Οι γηπεδούχοι σε εκείνο το διάστημα βρήκαν ρυθμό πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. και κυρίως εκτελώντας στο ανοιχτό γήπεδο κατάφεραν να μειώσουν στους 13 (32-45) για να κλείσει το ημίχρονο με την Άλμπα να κερδίζει και τεχνική ποινή έπειτα από διαμαρτυρία του Μπαρτζώκα και να μειώνει στους 10 (35-45).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φαλ βγήκε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και πέτυχε συνεχόμενα καλάθια μέσα στη ρακέτα της γερμανικής ομάδας, η οποία μείωσε προς στιγμήν στους 9, ωστόσο οι γηπεδούχοι λογάριαζαν χωρίς τον ασταμάτητο Βεζένκοφ. Δύο απανωτά τρίποντα από Σάσα και Γουόκαπ ανέβασαν τη διαφορά ξανά στους 15 (41-56 στο 24′), με τον Ολυμπιακό να βάζει φρένο στις όποιες ελπίδες δημιουργήθηκαν στην Άλμπα για να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έπαιζαν πλέον μπάσκετ που θύμιζε πιο πολύ NBA, με αποκορύφωμα ένα ασύλληπτο κάρφωμα του Κώστα Παπανικολάου και ένα τρίποντο του Γουόκαπ για το +25 (43-68), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 45-73 και επιμέρους 10-28 από πλευράς Ολυμπιακού.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να μην αφήνει ποτέ το πόδι από το γκάζι και να συνεχίζει να προσφέρει υψηλό θέαμα. Οι Βεζένκοφ και Γουόκαπ έφτασαν στα double double και ακόμα μια μεγάλη «ερυθρόλευκη» νίκη στη φετινή Euroleague ήρθε στο τέλος, με το τελικό 60-93 να αποτυπώνει την εικόνα του παιχνιδιού. Στο τελευταίο λεπτό μάλιστα της αναμέτρησης ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε δύο νεαρά παιδιά, τον Βενιαμίν Αμπόσι και τον Παναγιώτη Τσάμη που πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 35-45, 45-73, 60-93