Κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής μετατρέπει σε τραγωδία ο σεισμός που έπληξε χθες, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, την  Τουρκία και την Συρία.

Το γεγονός της γέννησης που σχεδόν σε κάθε περίπτωση είναι χαρμόσυνο στο Χαλέπι της Συρίας  κατέληξε σε τραγωδία.  Τα σωστικά συνεργεία αναζητώντας επιζώντες κάτω από τα συντρίμια των σπιτιών που κατέρρευσαν βρήκαν και ανέσυραν ζωντανό ένα νεογέννητο. Δυστυχώς όμως η μητέρα του ανασύρθηκε νεκρή.

Γέννησε στα χαλάσματα και πέθανε – Σώο βρέθηκε το βρέφος

Το κτίριο όπου βρισκόταν μητέρα και βρέφος κατέρρευσε μετά από τον καταστροφικό σεισμό. Η γυναίκα γέννησε κάτω από τα ερείπια, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να επιβιώσει. Σώθηκε όμως το νεογέννητο παιδί της.

Σε βίντεο που δημοσίευσε δημοσιογράφος στο Twitter, μπορείτε να δείτε τη στιγμή που ένας άνδρας – διασώστης παίρνει το νεογέννητο μωρό και το μεταφέρει σε πιο ασφαλές σημείο, ώστε να λάβει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με αναφορές, η μητέρα του μωρού πέθανε μετά τη γέννησή του, ενώ το παιδάκι σώθηκε από θαύμα.

Εξαντλείται ο χρόνος

Ο χρόνος εξαντλείται για να σωθούν εκατοντάδες οικογένειες που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της συριακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας την οποία διαχειρίζεται η αντιπολίτευση.

Ο Ραΐντ αλ-Σάλεχ δήλωσε στο Ρόιτερς πως χρειάζεται επειγόντως βοήθεια από διεθνείς οργανώσεις για τις προσπάθειες της οργάνωσης, η οποία είναι γνωστή με την ονομασία Λευκά Κράνη στην ανταρτοκρατούμενη βορειοδυτική Συρία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματισθεί.