Στη δημοσιότητα έδωσε η αμερικανική Βόρεια Διοίκηση (NORCOM) τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού κατά τη διάρκεια συλλογής τους.

Σημείωνεται πως οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως κατάφεραν να καταρρίψουν το μπαλόνι το Σάββατο (5/2), ωστόσο δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα συντρίμμια του.

Μόλις ολοκληρωθεί η συλλογή, τα συντρίμμια θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του FBI στο Quantico για ανάλυση.

πηγή: Fox News

Σκάφη του Αμερικανικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής βγήκαν στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας το Σάββατο αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι. Δύτες και μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα (UUV) εργάζονται για να εντοπίσουν και να ανακτήσουν κομμάτια του μπαλονιού, το οποίο στρατιωτικοί αξιωματούχοι λένε ότι ζύγιζε χιλιάδες λίβρες.

πηγή: Fox News

Η κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν ελπίζει να αποκτήσει σημαντικές πληροφορίες από το σκάφος, στο οποίο επιτράπηκε να διασχίσει ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπάιντεν λέγεται ότι διέταξε την κατάρριψη του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού την Τετάρτη, όμως ο στρατός συνέστησε να μην πραγματοποιηθεί αυτό για λόγους ασφαλείας έως ότου το αερόστατο βρεθεί πάνω από το νερό.

πηγή: Fox News

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Καπιτώλιο κατακρίνουν τον χειρισμό του περιστατικού από τον Μπάιντεν και απαιτούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να συγκέντρωσε το κινεζικό σκάφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

πηγή: Fox News