Οι παροδικές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες απόψε και κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική), της Εύβοιας και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, δίνοντας νέα ύψη χιονιού σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Το νέο εκτιμώμενο ύψος χιονιού σε Αττική, Εύβοια και τις υπόλοιπες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, αλλά και τμήματος της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, όπως υπολογίστηκε από το μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Meteo.gr, για το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης, θα προστεθεί στις περιοχές, όπου ήδη υπάρχει χιονόστρωση.

Αναλυτικά:

– Σε ορισμένες πεδινές περιοχές της Αττικής, το νέο ύψος του χιονιού υπολογίζεται έως τα 10 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 20-30 εκατοστά. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, αλλά υπολογίζεται να είναι κάτω από 5 εκατοστά χιονιού. Πιθανότητες για περιορισμένη χιονόστρωση υπάρχει και στα νοτιοανατολικά τμήματα του νομού.

– Στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 20-40 εκατοστά χιονιού, ενώ χιονοστρώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

– Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20-30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10-20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Ξεπέρασε το ένα μέτρο το χιόνι στην Εύβοια – Χωρίς ρεύμα χωριά στο Πήλιο

Η κακοκαιρία δοκιμάζει μια σειρά από περιοχές και μαζί τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού. Με τις αναφορές για διακοπές ρεύματος και προβλήματα σε δρόμους να είναι αλλεπάλληλες.

Στην περιοχή Καμαρίτσα μια 59χρονη γυναίκα απεγκλωβίζεται. Κάποιοι άνοιξαν ένα μονοπάτι έξω από το αποκλεισμένο της σπίτι με φτυάρια και η γυναίκα που έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, κατάφερε να φτάσει στο ασθενοφόρο που την περίμενε…

Το πρωί εστάλη νέο μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Εύβοιας, με τους δρόμους στην Στενή, να έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι.

Το κάθε βήμα στην περιοχή έκρυβε και πάλι δυσκολίες. Αυτοκίνητα δίχως αλυσίδες ήταν αδύνατον να μετακινηθούν, με τα εκχιονιστικά να προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς, τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Τα σχολεία κλειστά και τα παράπονα για διακοπές ρεύματος από την υπερφόρτωση του δικτύου συνεχή.

Από τα ξημερώματα το κύμα κακοκαιρίας, άρχισε να δοκιμάζει πιο έντονα τη Μαγνησία, με τις αντολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες στο κέντρο του Βόλου, την ώρα που η παραλία της πόλης είχε γίνει αδιάβατη.

Απροσπέλαστα και τα γραφικά σοκάκια στη Μακρινίτσα του Πηλίου. Με σπίτια και ξενώνες να έχουν αποκλειστεί και το κάθε βήμα να κρύβει κινδύνους.

Αλπικό το τοπίο και στη Σκιάθο. Από τη χώρα που κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από τουρίστες μέχρι τις διάσημες Κουκουναριές. Με τα εκχιονιστικά να προσπαθούν να κρατήσουν ένα κομμάτι του δρόμου ανοιχτό και την κυκλοφορία να είναι μηδαμινή. Οι περισσότεροι προτίμησαν τη ζεστασιά και την ασφάλεια του σπιτιού, όπως και στην Φθιώτιδα.

Τα πλάνα από την παραλία της Γλύφας είναι χαρακτηριστικά της έντασης που είχε το πρωί η κακοκαιρία στην περιοχή. Με το ύψος του χιονιού να έχει φτάσει τα 20 εκατοστά στην αμμουδιά, δίπλα από τη θάλασσα.

Το χιόνι ξεπέρασε τους 40 πόντους και στο Οροπέδιο Λασιθίου, που παραμένει ντυμένο στα λευκά από το περασμένο Σάββατο. Με τις μετακινήσεις στους δρόμους από το πρωί να είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Τα συνεργεία βρίσκονται επί ποδός και το ενδιαφέρον να βρίσκεται μονίμως στραμμένο στις προγνώσεις των μετεωρολόγων για την πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα.

Θάφτηκε στο χιόνι η Στενή Ευβοίας

Στην Στενή Ευβοίας το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο ενώ όλα τα οχήματα είναι θαμμένα στο χιόνι. Δεν υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αλλά οι άνθρωποι φοβούνται μήπως τις επόμενες μέρες μείνουν χωρίς ρεύμα.

Εάν κάποιοι ασθενείς χρειαστούν νοσοκομείο, υπάρχει μόνο το Κέντρο Υγείας και ο κόσμος φοβάται μήπως δεν μπορέσει να μεταφερθεί γρήγορα κάποιος που έχει κάποιο πρόβλημα.

Έντονη χιονόπτωση στο Μάρτινο μέχρι πριν από λίγο ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά για όλα τα οχήματα.