«Κωνσταντίνος. Η αυτοβιογραφία του πρώην βασιλιά των Ελλήνων», Η Βασιλεία στη Σύγχρονη Ελλάδα: Ο Κωνσταντίνος μέσα από τις σελίδες του «ΒΗΜΑΤΟΣ», VITA & BHMAGAZINO την Κυριακή με «Το Βήμα»

Την Κυριακή με το ΒΗΜΑ

Κωνσταντίνος. Η αυτοβιογραφία του πρώην βασιλιά των Ελλήνων.

Εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί ο δεύτερος τόμος.

Η ζωή, ο μύθος και η πολιτική όπως τα αφηγείται ο ίδιος.

O τελευταίος βασιλιάς της ελληνικής ιστορίας αποκαλύπτει και αναλύει, προσωπικές στιγμές, παρασκήνια και γεγονότα που σημάδεψαν τις πιο κρίσιμες δεκαετίες της χώρας.

Από τα χρόνια του προπάππου του Γεωργίου Α’ μέχρι τη δική του βασιλεία: Πόλεμοι, μεταβολές συνόρων, πολιτικές συγκρούσεις, κοινωνικές εκρήξεις, επιτεύγματα και αδιέξοδα, νίκες και ήττες, μεγάλες και τραγικές ώρες του ελληνισμού και της Ελλάδας.

Μαζί

H βασιλεία στη σύγχρονη Ελλάδα.
Ο Κωνσταντίνος μέσα από τις σελίδες του «Βήματος».

Μία συλλεκτική, ιστορική έκδοση.

Η ενθρόνιση και οι γάμοι με την Αννα-Μαρία.

Τα συνταρακτικά γεγονότα από τα Ιουλιανά και τη Δικτατορία της 21ης Απριλίου, ως το Αντικίνημα, το δημοψήφισμα του ’74 και τη Μεταπολίτευση.

Στις 6 Μαρτίου 1964, ο Βασιλιάς Παύλος πεθαίνει. Τον διαδέχεται ο 24χρονος γιος του, Κωνσταντίνος. Το κλίμα για τον νέο βασιλιά φαινόταν ευνοϊκό. Λίγες ημέρες πριν, είχε ορκισθεί η νέα κυβέρνηση της Ενώσεως Κέντρου, με πρωθυπουργό, τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος ανέπτυξε γρήγορα μια ιδιαίτερα θερμή, σχεδόν πατρική, σχέση με τον νεαρό βασιλιά. Τον Σεπτέμβριο του 1964, οι γάμοι του Κωνσταντίνου με την πριγκίπισσα της Δανίας, Aννα Μαρία, θα προσδώσουν λάμψη στο νέο βασιλικό ζεύγος και θα ενισχύσουν τη δημοτικότητά του.

Σύντομα όμως το κλίμα για τον Κωνσταντίνο θα άλλαζε.

Το 1965, η υπόθεση της παραστρατιωτικής οργάνωσης ΑΣΠΙΔΑ και το ενδεχόμενο ανάμειξης σε αυτήν του Ανδρέα Παπανδρέου έφερε ανεπανόρθωτη ρήξη μεταξύ βασιλέα – πρωθυπουργού, οδηγώντας την Ελλάδα σε μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας της. Τα «Ιουλιανά».

Χαράματα της 21ης Απριλίου 1967, ο Κωνσταντίνος και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας θα πιαστούν στον ύπνο, από τους δικτάτορες. Οι αποφάσεις και η στάση του Κωνσταντίνου τόσο στα Ιουλιανά όσο και στην εγκαθίδρυση της Χούντας επικρίθηκαν ιδιαίτερα από τους πολιτικούς αναλυτές και τους ιστορικούς των δεκαετιών που ακολούθησαν.

Στις 13 Δεκεμβρίου 1967 ο Κωνσταντίνος επιχείρησε να ανατρέψει τη δικτατορία με το «Αντικίνημα», όμως απέτυχε και έτσι αναγκάστηκε να φύγει από την Ελλάδα. Δεν θα επέστρεφε ποτέ ξανά στην Ελλάδα, με τον τίτλο του βασιλιά των Ελλήνων.
Το 1973 η Χούντα κατάργησε τη βασιλεία ενώ μετά την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο ελληνικός λαός, στις 8 Δεκεμβρίου 1974, με ένα αδιαμφισβήτητο, ως προς την εγκυρότητα του, δημοψήφισμα αποφασίζει την οριστική κατάργηση της βασιλείας.

Ακόμη

VITA

Το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα

Φωτεινή Παπαθεοδώρου

«Εύχομαι στο τέλος να επικρατήσει η αγάπη»
Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Μαύρο Ρόδο» στο «MEGA» μοιράζεται τα μυστικά ευεξίας της και μιλάει για τα όνειρά της.

Timing
Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε δίαιτα

Body & Mind
Είστε fit, αλλά είστε και υγιείς;

Comfort TV
Γιατί μας αρέσει να βλέπουμε την ίδια σειρά

Και
ΒHMAgazino