Μία μικρή φωτεινή αχτίδα, στις «μαύρες» εικόνες που έχουν πλημμυρίσει την ανθρωπότητα απ’ τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2) μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τις περιοχές στα σύνορα της Τουρκίας και της Συρίας, ήταν δίχως άλλο η διάσωση του ποδοσφαιριστή της Χατάισπορ, Κρίστιαν Ατσού.

Ο Γκανέζος πρώην μεσοεπιθετικός των Τσέλσι και Νιούκαστλ, ήταν μέσα σε κτίριο που κατέρρευσε απ’ το φονικό σεισμό στην Τουρκία, ωστόσο, αργά το βράδυ της Δευτέρας (6/2) εντοπίστηκε ζωντανός από τα σωστικά συνεργεία.

Το κτίριο στο οποίο έμενε ο Ατσού μαζί με συμπαίκτες του στην Χατάισπορ «έπεσε» ολοκληρωτικά απ’ το σεισμό, όμως ο ίδιος κατέστη δυνατό να απεγκλωβιστεί απ’ τα συντρίμμια. Όπως αναφέρει η πορτογαλική «Abola», ο 31χρονος Γκανέζος αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αναπνοή κι έχει τραυματιστεί στο δεξί του πόδι, όμως είναι εκτός κινδύνου και διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

Στο ίδιο κτίριο, από το οποίο ανασύρθηκε ο Ατσού, βρίσκονται εγκλωβισμένοι και άλλοι άνθρωποι της Χατάισπορ, με τα σωστικά συνεργεία να μην έχουν ακόμα καταφέρει να εντοπίσουν τον αθλητικό διευθυντή, Τανέρ Σαβούτ, και τον διερμηνέα της ομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ