Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα. Η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας παραμένει κλειστή μέχρι τα Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα, ενώ περιπολικά βρίσκονται σε πολλά σημεία για ελέγχους, μαζί με εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία προσπαθούν να συντηρήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Η χιονόπτωση γίνεται όλο και πιο έντονη όπως κατεβαίνει από Μαλακάσα ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν ενταθεί από τα ξημερώματα στα ανατολικά του νομού Αττικής, ενώ προβλήματα λόγω χιονιού αντιμετωπίζουν η Μαλακάσα, τα Οινόφυτα και η Αυλώνα.

Εικόνα αρχείου

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων και ως ύφεσης αυτών, από την 03:30 το πρωί της Δευτέρα 6/2 δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων οχημάτων ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων ως ακολούθως:

Από την261,280 χ/θ έως την 56,728 χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2η χ/θ της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας / Αυτοκινητόδρομος Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας),
από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Εθνικής Οδού Σχηματαρίου –Χαλκίδας / Αυτοκινητόδρομος Α-11,
από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1η χ/θ της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών (διασταύρωση Δροσιάς),
από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών και
στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας από 0,000χ/θ έως 11,000χ/θ.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Κλειστή και η Κατεχάκη

Η Περιφέρεια Αττικής έκλεισε λίγο μετά τις 07.00 το πρωί της Δευτέρας την Λεωφόρο Κατεχάκη προκειμένου να ρίξει αλάτι στον δρόμο.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, η λεωφόρος Κατεχάκη θα μείνει κλειστή για περίπου μία ώρα και ζητείται κατανόηση από τους οδηγούς.