Με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του 19χρονου άτυχου Αλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στη Χαριλάου  τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουάριου, η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του από τον Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Οι μάρτυρες που αναμένεται να καταθέσουν σήμερα είναι και οι ίδιοι θύματα της πρωτοφανούς επίθεσης με οπαδικά κίνητρα που στοίχισε τη ζωή του Αλκη και τον τραυματισμό ακόμη δύο φίλων του.

Μέχρι στιγμής από το ΜΟΔ Θεσσαλονίκης έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του Άλκη, καθώς και ο 21χρονος φίλος του που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην επίθεση που έλαβε χώρα στα σκαλιά της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή.

Για την υπόθεση έχουν οριστεί ήδη αρκετές δικάσιμοι έως και τον Μάρτιο, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η κατάθεση της ιατροδικαστή, σε μερικές ημέρες από σήμερα.

«Θα ήμουν κι εγώ νεκρός…»

Ο 21χρονος φίλος του Άλκη, στην κατάθεσή του,  αναγνώρισε τη συμμετοχή ενός εκ των κατηγορουμένων, λόγω του ύψους του και χρώματος των μαλλιών του, καθώς, όπως είπε, δεν φορούσε κουκούλα, όπως οι υπόλοιποι.

«Ήταν ψυχροί σαν δολοφόνοι. Ήρθαν να σκοτώσουν, να κάνουν αθόρυβα αυτό που έκαναν και να φύγουν […] Ήρθαν με δρεπάνια, ξύλα, και μαχαίρια […] Κοκάλωσα όταν είδα το δρεπάνι […] Σταμάτησαν μόνο όταν ήρθαν κάποια άτομα προς τα πάνω, αλλιώς θα ήμουν κι εγώ νεκρός», ανέφερε ο νεαρός σπουδαστής κατά τη μαραθώνια κατάθεσή του.

Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο, παραδέχονται τη συμμετοχή τους στην επίθεση, όλοι όμως αρνούνται ότι χτύπησαν τον Άλκη.

Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ, ένας εξ αυτών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.