Τη βαθιά του θλίψη για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η σκέψη μας βρίσκεται σε όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν και διαβεβαιώνει πως η χώρα μας κινητοποιείται άμεσα και θα προσφέρει βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμός ισχύος 7,8 βαθμών έπληξε τα ξημερώματα τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδόν 100 ανθρώπους στις δύο χώρες και προκαλώντας τεράστιες και εκτεταμένες υλικές ζημιές, με βάση τους ως τώρα -ακόμη προσωρινούς- απολογισμούς στις δυο πλευρές των συνόρων.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες συριακές πόλεις, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, ενώ τουλάχιστον 76 άνθρωποι είναι νεκροί στην Τουρκία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τις ανακοινώσεις τοπικών αξιωματούχων.

Ο σημερινός σεισμός είναι ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στην Τουρκία έπειτα από αυτόν της 17ης Αυγούστου 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περίπου χιλίων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.