Σοκαρισμένη και ανήσυχη είναι η Κύπρος καθώς τρία άτομα φέρονται να δέχθηκαν πυροβολισμούς από τα κατοχικά στρατεύματα της Τουρκίας με έναν εξ αυτών να φέρει διαμπερές τραύμα στον ώμο.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κοινοτάρχης της Ποταμιάς, Ιωάννης Μηνά επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρία άτομα βρίσκονταν με αυτοκίνητο μέσα σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου εντός της νεκράς ζώνης σε σημείο που δεν φυλάσσεται από την Εθνική Φρουρά.

Κάποια στιγμή διέφυγαν πολύ κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής κοντά στην περιοχή της Ποταμιάς  με αποτέλεσμα να τους πλησιάσει ένα όχημα του κατοχικού στρατού με τη συνοδεία ενός λευκού πολιτικού οχήματος.

Μόλις οι τρεις Ελληνοκύπριοι αντιλήφθηκαν την παρουσία τους άρχισαν να οπισθοχωρούν και στη συνέχεια οι Τούρκοι στρατιώτες άρχισαν να ρίχνουν ριπές.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένα άτομο στον ώμο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εκτός κινδύνου ενώ το περιστατικό ερευνά η αστυνομία.

Η πρώτη αντίδραση από των Τουρκοκυπρίων

Η Τουρκία επιβεβαιώνει τον πυροβολισμό αλλά υποστηρίζει πως το συμβάν όπως διατυπώθηκε από τα ελληνοκυπριακά μέσα δεν αντανακλά την πραγματικότητα και κάνουν λόγο για «fake news».

Σύμφωνα με το τουρκοκυπριακό μέσο, kibrisgazetesi.com, τα τουρκικά στρατεύματα μαζί με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ ενημερώθηκαν για πυροβολισμό και μετέβησαν στο σημείο, αλλά όπως ισχυρίζονται υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και γι’ αυτό αντάλλαξαν πυρά μεταξύ τους.

Μάλιστα για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το «υπουργείο Εξωτερικών» του ψευδοκράτους όπου μάλιστα κάνει το άσπρο-μαύρο και κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά για fake news και αβάσιμες κατηγορίες.

«Η είδηση στα ελληνοκυπριακά μέσα που αναφέρει πως τρεις Ελληνοκύπριοι που μάζευαν αγρελιά στην περιοχή της Ποταμιάς (Bodamya) στις 5 Φεβρουαρίου 2023 δέχθηκαν πυρά από Τούρκους στρατιώτες δεν αντανακλά την πραγματικότητα. Η ελληνική πλευρά πάντα χειραγωγεί και παραπληροφορεί για τα γεγονότα στην Κύπρο κι για ακόμα μία φορά πραγματοποιεί αβάσιμους ισχυρισμούς για τον στρατό που φρουρεί τα σύνορα του  κράτους μας. Οι κατηγορίες είναι εντελώς ψευδείς. Οι Έλληνες πυροβόλησαν ο ένας τον άλλον μετά από διαφωνία που είχαν μεταξύ τους και προσπάθησαν να καταλογίσουν το περιστατικό στην τουρκική πλευρά».