Να επαναφέρουν στη ζωή το παιδί που θεωρήθηκε αρχικά νεκρό από το Λιμενικό Σώμα, έπειτα από ναυάγιο μεταναστών στη Λέρο, κατάφεραν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου, όπου μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν ενώ προς το παρόν, σύμφωνα με το Λιμενικο, έχει ασθενή παλμό.

Μετά , οι γιατροί της Λέρου κατάφεραν και επανέφεραν το παιδί που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή μετά το ναυάγιο με τους μετανάστες, στο οποίο έχασε τη ζωή της τουλάχιστον μια γυναίκα, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, μετά από ενημέρωση ψαρά για ύπαρξη σορού στη θάλασσα, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ιδιωτικά σκάφη από θαλάσσης, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. από αέρος, καθώς και από στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της ΕΛ.ΑΣ. από ξηράς.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 41 μετανάστες εκ των οποίων 33 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ν. Λέρου, οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου (02 ενήλικες και 06 ανήλικα παιδιά). Από τους ανωτέρω διασωθέντες, έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν από βραχώδες απόκρημνο σημείο στην ανωτέρω περιοχή από ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. και από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσαν πεζοί στο σημείο.

Κατά δήλωσή τους, επέβαιναν περίπου 40 αλλοδαποί σε λέμβο μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 BF, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.