Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Αθήνας σχετικά με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» έγραφε το μήνυμα.

Τηλεργασία και τηλεκπαίδευση

Την ώρα που πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού», τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα εργαστούν με τηλεργασία ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σήμερα, Κυριακή, λόγω της κακοκαιρίας έχουν σταλεί μηνύματα του 112 σε Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Μαγνησία και Σποράδες, ενώ ανάλογα με τις προβλέψεις θα λάβουν και οι κάτοικοι της Αττικής.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και για όλες τις περιοχές όπου ισχύει η σύσταση της, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών απευθύνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Επιπροσθέτως, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους και να μεριμνούν ώστε -με βάση την κείμενη νομοθεσία- να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Οι όποιες καταγγελίες γίνουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων θα εξετάζονται αμέσως με την απαιτούμενη προσοχή και αυστηρότητα.