Για λίγες ώρες ακόμα θα παραμείνει ακόμα ανοικτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο τμήμα της από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και το ύψος του κόμβου των Οινοφύτων καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από τις 23:00 θα διακοπεί εκ νέου η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αττικής Οδού από το ύψος της περιφερειακής Αιγάλεω μέχρι την Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα.

Τέλος, διεκόπη ξανά η κυκλοφορία κίνηση στην παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).

Τέλος η απαγόρευση για τα λεωφορεία στην Αθηνών-Λαμίας

Πράσινο φως έδωσε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας στα λεωφορεία που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σε μοτέλ κατά μήκος της εθνικής οδού να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Αθήνα.

Συγκεκριμένα έπαυσαν να ισχύουν και τα μέτρα ακινητοποίησης των λεωφορείων που είχαν ληφθεί το μεσημέρι και έτσι μετά τα ΙΧ και τα λεωφορεία, τουριστικά και συγκοινωνίας, ταξιδεύουν απρόσκοπτα προς την Αθήνα.

Να θυμίσουμε ότι στο εθνικό δίκτυο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

Από τις 23:00 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό  Αθηνών-Λαμίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι το ύψος του Α/Κ Οινοφύτων (χ/θ 52,000) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 23.00 της 5 Φεβρουαρίου 2023.

Από την 23.00 ώρα σήμερα 05.02.2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, και στα δύο ανωτέρω ρεύματα κυκλοφορίας.

Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής) εξακολουθεί να ισχύει.

Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».