Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα αναμένεται να επηρεάσει ην Εύβοια, τις Βόρειες Σποράδες, την Μαγνησία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Αττική τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία, σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες θα χτυπηθούν σε πρώτη φάση από την σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να σταλεί και μήνυμα του 112 αργότερα μέσα στη μέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αργά το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου. «Θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, κατά τόπου πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας που θα δημιουργήσουν ισχυρό παγετό, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ» είπε ο κ. Αρτοποιός.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πολιτική Προστασία δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ανέφερε σε νέα ενημέρωση το μεσημέρι του Σαββάτου ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Επίσης, αναμένεται ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.