Ένας Ολυμπιακός από ατσάλι, νίκησε στο ΣΕΦ και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές με 76-70 για την 23η αγωνιστική της Euroleague και συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αμυντικό σεμινάριο από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα για ακόμα μία φορά, με τους Βεζένκοφ και Λούντζη να μοιράζονται τον τίτλο του κορυφαίου, με τον τελευταίο να βγάζει συνεχόμενες απίθανες άμυνες στα καθοριστικά λεπτά και τον Βούλγαρο φόργουορντ να «πυροβολεί» σκοράροντας 23 πόντους.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, με την άμυνά του να κάνει και πάλι εξαιρετική δουλειά και την επίθεση να του δίνει την ώθηση που ήθελε. Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα γρήγορο 8-0, μέχρι να σκοράρει τους πρώτους πόντους των Τούρκων, ο Ζίζιτς. Με τον Φαλ να μην έχει κυριολεκτικά αντίπαλο κάτω από το καλάθι της Εφές, οι νταμπλούχοι Ελλάδος έφτασαν τη διαφορά μέχρι και στους 12 (18-6), για να απαντήσει με ένα 5-0 η Εφές και να μειώσει σε 18-11. Ο Λούντζης με το που πέρασε στο ματς ευστόχησε για τρεις για το 22-11, για να διαμορφώσει το σκορ της πρώτης περιόδου (22-13) ο Ντάνστον με λέι απ.

Οι Λούντζης, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ, Βεζένκοφ και Μπλακ πήραν θέση στο παρκέ για το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει με την ίδια εντυπωσιακή ενέργεια στην άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν με σχετική άνεση τη διαφορά κοντά σε διψήφια επίπεδα, με τον Μιχάλη Λούντζη να σκοράρει ξανά για τρεις για το 29-20, ενώ ο Έλληνας γκαρντ λίγο αργότερα έκανε με λέι απ το 31-22, ακριβώς στα μισά της περιόδου. Ξανά με εφαλτήριο την άμυνα και κάποιες εντυπωσιακές φάσεις με πρωταγωνιστή τον Μπλακ, ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 9-0 για το 40-25. Δύο προσωπικές ενέργειες του Μίτσιτς και ένα καλάθι του Πλάις στο φινάλε της επίθεσης αποτέλεσαν το 6-0 της Εφές, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 41-31.