Στο ότι οι πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές πολλές φορές το παρατραβάνε στάθηκε ο γνωστός κωμικός Λάκης Λαζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «MEGA Καλημέρα».

Ο κ. Λαζόπουλος επισήμανε αρχικά: «Βλέπω ότι τα πρωινά πολλές φορές το παρατραβάνε. Πολλές ώρες, πολλές ερωτήσεις που δεν έχουν καμία σχέση. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να προβληθούν διά μέσω αυτού, κάποιοι όχι, ας μην τους ανακατέβω όλους. Και συνέχεια δημιουργούνται θέματα. Γιατί αν θες να πουλήσεις και την άλλη μέρα το ίδιο θέμα, πρέπει κάτι να βρεις. Και στην προσπάθεια να βρεις, μπορεί να βρεις λάθος στοιχεία ή να σου δώσουν λάθος στοιχεία»΄.

Και πρόσθεσε: «Δεν διαφωνώ με το να εξετάζει μια εκπομπή τα δεδομένα ενός πράγματος που συμβαίνει στην κοινωνία. Ο καθένας που δεν έχει γνώση, να θέλει να πει την άποψη του, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Το διαδίκτυο έχει και λεκάνες για να κάνει ο καθένας τον εμετό του. Εγώ είπα να μην φτάσει το θέμα να επηρεάζει την έκβαση μιας υπόθεσης».

Τι είπε ο Γιώργος Λιάγκας

Με αφορμή σχετικό podcast του Λάκη Λαζόπουλου για τις πρωινές εκπομπές, που όπως ανέφερε έχουν μετατραπεί σε δικαστήρια και κρατητήρια, ο Γιώργος Λιάγκας είχε ξεσπάσει στο «Πρωινό», λέγοντας:

«Κάποια στιγμή να αποφασίσουμε τελικά, επειδή όλοι αυτοί οι κύριοι που βγαίνουν και λένε τσιτάτα -και δεν μιλάω για τον Λαζόπουλο αλλά γενικότερα- να αποφασίσουν ποια είναι η χειρότερη ζώνη της ελληνικής τηλεόρασης. Κάποτε είχαμε τα μεσημεριανάδικα, μετά είχαμε τα απογευματινιάδικα και τώρα τα πρωινάδικα. Ας αποφασίσουν τέλος πάντων…

Σε αυτές τις εκπομπές δουλεύουν δημοσιογράφοι. Να καταλάβει ο κόσμος ότι η τηλεόραση που κάνουμε εμείς είναι φθηνή τηλεόραση και θρέφει οικογένειες. Η τηλεόραση που κάνουν οι ηθοποιοί ή το ριάλιτι είναι ακριβή. Οποιαδήποτε ζωντανή εκπομπή στοιχίζει 10 με 15 χιλιάδες ευρώ η ώρα σε ένα κανάλι. Ένα σίριαλ στοιχίζει 100 με 150 χιλιάδες ευρώ, ένα ριάλιτι 150 με 200 χιλιάδες ευρώ η ώρα. Όλα πρέπει να υπάρχουν προφανώς.

Γιατί όμως ξαφνικά πυροβολούμε τις ζωντανές εκπομπές που ζούνε οικογένειες; Τι να κάνουμε; Μία τηλεόραση με εν δυνάμει celebrities από τα γυμναστήρια, αυτή την τηλεόραση ονειρευόμαστε μόνο; Να μην υπάρχει η τηλεόραση των επαγγελματιών δημοσιογράφων και παρουσιαστριών; Δεν καταλαβαίνω.

Εγώ στενοχωριέμαι, που ο Λάκης τα γράφει και δεν τα λέει από μόνος του. Παλιά ο Λάκης είχε ελεύθερο λόγο. Διάβαζε autocue παλιά, δεν φαινόταν, ήταν καλός. Τώρα που διαβάζει το χαρτί φαίνεται περισσότερο και δεν μ’ αρέσει. Και η σάτιρα βία κρύβει, απλώς έχει τον μανδύα της σάτιρας. Τώρα θα πεις ότι και η δημοσιογραφία κρύβει βία επειδή τα θέματα αφορούν στη βία; Πιθανόν. Να το καταργήσουμε;

Να γίνονται βιασμοί και θάνατοι και να μην αναφέρονται από καμία εκπομπή ή να θέλουμε μονίμως την αποβλάκωση του lifestyle; Είμαι ο άνθρωπος που έχω υπηρετήσει το lifestyle κι ακόμα το υπηρετώ, όμως άλλαξε η τηλεόραση και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή εδώ η εκπομπή, αυτή η ομάδα έχει πάει στην επόμενη γενιά τηλεοπτικών εκπομπών. Είναι η εκπομπή που κάνει αυτό που λέμε infotainment. Δεν μπορεί να γίνονται δίπλα μας τέρατα και εμείς να ασχολούμαστε με το Survivor. Θα ασχοληθούμε όσο του αναλογεί. Πέντε λεπτά; Παίζουν οι άλλοι 2 ώρες και κάνουν νούμερα; Καλά κάνουν. Δεν με αφορά. Δεν θα μπω στο παιχνιδάκι αυτό του κυνηγιού του ευτελούς, του τίποτα και του ανύπαρκτου.

Προτιμώ να βγάζω λίγο θυμό για θέματα που συμβαίνουν δίπλα μας από το να ασχολούμαι με το ευτελές και το τίποτα που την επόμενη ημέρα θα διεκδικήσει αυτό το τίποτα, το ευτελές τη δικιά μου θέση. Όχι τη δικιά μου, του οποιουδήποτε επαγγελματία που θρέφει την οικογένειά του με τη δουλειά αυτή».