Βαρύ πένθος και κλίμα οδύνης κατά την εξόδιο ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που τελεία αυτήν των ώρα.

Το φέρετρό του  συγκυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom έφτασε σκπεασμένο με την ελληνική σημαία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως.

Στιγμές οδύνης και συγκίνησης αμέσως μετά  το πέρας της εξόδιας ακολουθίας και ενώ εκφωνήθηκαν επικήδειοι λόγοι μεταξύ άλλων και από τους γονείς του αδικοχαμένου υποσμηναγού.

Οι καρδιές ρίγησαν την ώρα του αποχαιρετισμού του από την μητέρα του:

«Το παιδί μου έφυγε από κοντά τόσο νωρίς. Μάριε αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στεναχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδίας μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και πόσο να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν και κυρίως στους πελάτες που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».

Νωρίτερα, λίγο πριν την έναρξη της Εξοδίου Ακολουθίας,  το φέρετρο με τη σορό του υποσμηναγού είχε περάσει μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.

«Ο Μάριος είχε εκμηδενίσει το εγώ του»

Αίσθηση προκάλεσαν και τα όσα ανέφερε κατά τον επικήδει για τον γιο του Μάριο, ο πατέρας του Κώστας Τουρούτσικας. Μεταξύ άλλων είπω ότι ο Μάριος «είχε εκμηδεδίνσέι το εγώ του» και πως «πέθανε όπως ήθελε».

«Πώς ένας αθυρόστομος και κυνικός σαν και μένα γέννησε ένα παιδί σαν τον Μάριο; Ως φαρμακοποιός πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος στο DNA, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το εμείς. Δεν ήθελε να πάει ταξίδια στο εξωτερικό. Πέρσι μου ζήτησε να πάμε στις ΗΠΑ για τον αδερφό του.

Όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ της χρωστάω. Το παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως ήθελε, νέος και γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη μου», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού.

«Ελπίζω η πατρίδα να τον μνημονεύει», κατέληξε  ακόμη ο Κώστας Τουρούτσικας.

Απαρηγόρητα τα μέλη της οικογένειας του του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα στους οποίους συμπαρίστανται πλήθος συγγενών και φίλων.

Η κηδεία γίνεται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Αύριο, Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι.