Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και της Άννας Καραμανλη, για την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής από τον συνάδελφο της του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο κατά τη διάρκεια πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Άννα Καραμανλή χαρακτήρισε την επίθεση που δέχτηκε σεξιστική και δήλωσε σοκαρισμένη για όσα συνέβησαν. «Ήταν μία επίθεση από τον κ. Βαρεμένο, είναι μία κίνηση απρέπειας σε μία γυναίκα βουλευτή, σε μία συνάδελφο. Εγώ διατύπωσα την άποψή μου πάνω σε ένα θέμα, άσκησα μία πολιτική κριτική και είπα ότι «ορθά κράτησαν ενός λεπτού σιγή στο Περιστέρι, όμως προχθές ενώ ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου παιδιού ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από δύο κυρίες, την κα Τσαπανίδου και την κα Σβίγγου είχαν τη διάθεση να πάνε στο θέατρο και να παρακολουθήσουν μία παράσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προφανώς και θεωρώ ότι ήταν μία σεξιστική επίθεση. Μου αρπάζει το χαρτί μέσα από τα χέρια, το διπλώνει και μετά μου το πέταξε πάνω μου… Σοκαρίστηκα γιατί δεν περίμενα από τον κ. Βαρεμένο μία τέτοια συμπεριφορά. Και μετά από παρέμβαση των παρουσιαστών, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. Δεν μιλήσαμε κατ’ ιδίαν γιατί κράτησα την ψυχραιμία μου αλλά δεν σας κρύβω ότι ταράχτηκα.

Δεν είναι αυτές συμπεριφορές να επιτίθεσαι σε μία γυναίκα με τέτοιο τρόπο. Σύρθηκε να ζητήσει συγγνώμη, την έκανα δεχτή αλλά πραγματικά σας μιλώ, ταράχτηκα. Ο κ. Τσίπρας δεν θα καταδικάσει το γεγονός. Μέχρι στιγμής ό,τι έχει γίνει, δεν έχει καταδικάσει ποτέ τίποτα» δήλωσε η Άννα Καραμανλή.

ΝΔ: Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερβεί κάθε όριο αθλιότητας

Από την πλευρά του, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ντροπή για τον πολιτικο μας πολιτισμό την επίθεση αναφέροντας: «Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερβεί κάθε όριο αθλιότητας. Ο κ. Βαρεμένος, σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ σε μια ακραία σεξιστική επίθεση, άσκησε σωματική βία κατά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Καραμανλή», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας».

«Ο κ. Βαρεμένος άρπαξε χαρτί από τα χέρια της κ. Καραμανλή on air και το πέταξε, φωνάζοντας απειλητικά. Η πρωτόγνωρη επίθεση, που θύμισε αντίστοιχες εικόνες με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αποτελεί ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό και το πολιτικό μας σύστημα και εντάσσεται στο τοξικό κλίμα που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Αναμένουμε και την ανακοίνωση καταδίκης του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει, στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

Το χρονικό της κόντρας

Όλα ξεκίνησαν όταν στην διάρκεια της πρωινής εκπομπής η Άννα Καραμανλή έδειχνε τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα καυτηριάζοντας την πολιτική του στάση.

«Προχθές όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου παιδιού ο Τσίπρας χαμογελώντας με δύο κυρίες πήγε στο Θέατρο στο Παλλάς. Αυτή είναι η αθλιότητα του Τσίπρα. Δείτε τους χαμόγελο Colgate», είπε η κυρία Καραμανλή.

Η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιώργου Βαρεμένου που άρπαξε μέσα από τα χέρια της κυρίας Καραμανλή τη φωτογραφία και τη τσαλάκωσε, προκαλώντας τα επικριτικά σχόλια των δημοσιογράφων της εκπομπής.

«Γιώργο, δεν κάνουμε τέτοια σε μια γυναίκα» είπε στον Γιώργο Βαρεμένο ο Δημήτρης Οικονόμου με τον βουλευτή να ανταπαντά «δεν μπορώ τις αθλιότητες».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος: 

Καραμανλή: Η χειρονομία ήταν απρεπής και θα πρέπει να ντρέπεστε. Αυτό είναι το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονόμου: Πρέπει να την πάρετε πίσω, δεν είστε τέτοιος άνθρωπος.

Βαρεμένος: Την παίρνω πίσω.

Καραμανλή: Προς τιμήν σας.

Βαρεμένος: Τα δέχομαι όλα. Εκτός από την αμφισβήτηση του πατριωτισμού.